Guvernul Romaniei: Masurile Urgente in Contextul Razboiului din Ucraina

Guvernul Romaniei Masurile Urgente Contextul Razboiului Ucraina

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial astazi o serie de masuri urgente pe care le-a luat in contextul razboiului din Ucraina cu Rusia, iar prima dintre ele are legatura cu organizarea pregatirilor pentru primirea refugiatilor ucrainieni care intra prin diverse puncte de frontiera, in principal prin vama Siret.

Guvernul Romaniei a anuntat deasemenea si o intalnire pentru coordonarea integrata a actiunilor tuturor institutiilor care au atributii in ceea ce priveste gestionarea intrarii in Romania a catorva zeci de mii de refugiati in urmatoarea perioada.

“#Solidari cu Ucraina

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a verificat, împreună cu miniștrii Afacerilor Interne, Lucian Bode, Sănătății, Alexandru Rafila, Apărării, Vasile Dîncu, șeful DSU, Raed Arafat, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, stadiul pregătirilor pentru gestionarea măsurilor luate de autorități la frontiera cu Ucraina.

Stadionul “9 Mai” Siret este una dintre locațiile unde poate fi amenajată, la nevoie, una dintre taberele de refugiați, in apropierea PTF Siret.

Astăzi, 25 februarie 2022, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și Cancelaria Prim-Ministrului au avut o întâlnire pentru coordonarea integrată a acțiunilor derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu, alături de societatea civilă și organizațiile internaționale, în vederea asigurării asistenței umanitare adecvate: alimente sau alte produse necesare de subzistență, precum și servicii de sprijin persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României.

În vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, în cadrul ședinței de astăzi, s-a decis înființarea unui Grup de lucru, la nivel central, dar și a mai multor celule de lucru la nivel teritorial, în zonele aflate în proximitatea punctelor strategice situate în Nordul și Nord-Estul țării noastre care, în mod integrat, vor colabora în scopul alocării eficiente și rapide a resurselor necesare, donate sau aflate în rezervele statului, persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul țării.

În acest sens, punctele de sprijin teritoriale vor evalua nevoile concrete și vor fi în permanent contact cu grupul de lucru realizat la nivel central, însărcinat cu responsabilitatea de a coordona întreaga activitate.”