Valeriu Gheorghita: Important Anunt Oficial Transmis Milioanelor de Oameni din Romania

Valeriu Gheorghita transmite un foarte important anunt oficial milioanelor de oameni din toata Romania, iar asta deoarece doctorul militar a vorbit pentru oamenii din tara despre modalitatea in care se desfasoara campania de vaccinare inclusiv la cabinetele medicilor de familie, acolo unde pot fi administrate doar anumite tipuri de vaccin.

Valeriu Gheorghita a spus acum ceva timp ca intreaga campanie de vaccinare se va muta la medicii de familie in 2022 din cauza numarului redus de romani care sunt interesati de vaccinare, iar separat de asta vorbeste si despre dificultatile in continuarea schemei de vaccinare la persoanele fara adapost.

“Sigur că este de multe ori dificil să asigurăm continuitatea schemei de vaccinare, mai ales în cazul persoanelor care sunt fără adăpost și care de multe ori se deplasează dintr-o regiune a țării în altă regiune și sunt foarte greu de regăsit în evidență pentru a continua schema de vaccinare.

De asemenea, în ceea ce privește vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, sunt 219 centre de vaccinare active care au organizat 329 de cabinete de vaccinare, practic fluxuri care sunt dedicate pentru această grupă de vârstă. La data de 17 februarie avem 8.015 copii care au primit prima doză de vaccin și deja de ieri a început și administrarea dozelor de booster, sunt 594 de copii care au primit și doza de booster.

De asemenea, se vaccinează și în cabinetele de medicină de familie, avem 37 de cabinete de medicină de familie care au solicitat doze pediatrice, 760 de doze au fost distribuite și au fost administrate 95 către această categorie de persoane.

Continuă activitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie și ne dorim să crească progresiv această activitate, încât să se facă tranziția de la vaccinarea majoritar în centrele de vaccinare la vaccinare cu predominanță crescută în cabinetele de medicină de familie.

Sunt, în momentul de față, 3.174 de cabinete de medicină de familie care au activități de vaccinare. De multe ori într-un singur cabinet sunt mai mulți medici care funcționează pe schimburi. Practic, numărul de medici de familie este ușor mai crescut și sunt peste 1.095.000 de persoane vaccinate în cabinetele de medicină de familie.”