Rezervistii Armatei Romane Condamna Invadarea Ucrainei de catre Rusia

Rezervistii Armatei Romane Condamna Invadarea Ucrainei Rusia

Armata Romana prezinta mai jos mesajul important pe care rezervistii militari din Romania il transmit in contextul razboiului din Ucraina, acestia condamnand cu hotarare actiunile Rusiei in tara vecina, ceva ce intreaga comunitate internationala fata de ceva vreme deja.

𝐑𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐡𝐨𝐭𝐚̆𝐫𝐚̂𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐚𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐑𝐮𝐬𝐚̆ 𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐔𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐢

“În calitatea noastră de oameni aflați sub arme și sub jurământul militar, timp de decenii, știm foarte bine că recurgerea la forță nu poate fi justificată în nicio altă circumstanță decât cele explicit și limitativ menționate în Carta ONU.

În numele rezerviștilor militari pe care îi reprezentăm:

▪Ne exprimăm solidaritatea și susținerea pentru  suveranitatea și integritatea  teritorială ale Ucrainei.

▪Transmitem gândurile noastre bune și compasiunea către poporul ucrainean, către toate femeile, bărbații și copiii obligați să trăiască în teroare, victime inocente ale unui război de agresiune pe care nu îl înțeleg și nu l-au dorit.

 ▪Apreciem și suntem solidari cu impresionanta mobilizare a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război.

▪Susținem și vom sprijini Guvernul României și celelalte instituții ale Statului Român să ia toate măsurile care se impun ca reacție la această agresiune armată, pentru protejarea securității Țării noastre și a cetățenilor săi.

▪Considerăm că niciodată nu este prea târziu ca vocea rațiunii să învingă, iar dialogul responsabil să pună capăt acestei grave crize internaționale.

Stimați cetățeni și rezerviști militari,

Să dovedim încă o dată că suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință, prin acțiunile sal, pacea întregii planete!

Trebuie să demonstrăm că rezerviștii sunt hotărâți și capabili să  contribuie la  apărarea gliei strămoșești, cu orice preț!

Ultimii revizioniști ai istoriei trebuie să știe că lumea pe care vor să o învie a apus de mult!”

Mesajul celor 9 structuri asociative reprezentative ale rezerviștilor militari proveniți din instituțiile Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.”