46.435 de Cetateni Ucrainieni au Ramas in Romania Pana Acum

46.435 de Cetateni Ucrainieni au Ramas in Romania Pana Acum Guvern

Guvernul Romaniei a anuntat astazi ca nu mai putin de 46.435 de cetateni din Ucraina au ales sa ramana in Romania, printre care 18.000 de minori, chiar daca nu au cerut statutul special de refugiat.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am identificat soluții pentru ajutorarea celor 46.435 de cetățeni ucraineni, care au ales să rămână în România, în special pentru cei 18.000 de minori.

Împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, suntem în legătură permanentă cu Ambasada Ucrainei la București, astfel încât să putem să avem date legate de trasabilitatea și prezența pe teritoriul României a cetățenilor ucraineni.

De asemenea, am inițiat demersurile în vederea activării mecanismelor de finanțare ale Uniunii Europene atât pe fondurile care sunt prevăzute pentru migrație, cât și pe cele destinate protecției civile.

În continuarea efortului de asigurare a unei prezențe aliate unitare și echilibrate pe flancul estic al Alianței, în ședința de guvern am modificat Legea privind Codul Aerian. Am decis exceptarea de la plata tarifelor pentru serviciile aeriene zborurile efectuate de către aeronavele militare înmatriculate în alte state NATO.

Totodată, mâine ne vom deplasa la Varșovia pentru desfășurarea ședinței comune de guvern. Activitatea are o relevanță aparte pentru întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Polonia și, desigur pentru ceea ce înseamnă discutarea problematicii de securitate în estul Europei, ca urmare a invaziei forțelor armate ruse în Ucraina.”