CNCAN: Nivelurile Radiatiilor sunt Normale la Centrala Nucleara Zaporoje

CNCAN Nivelurile Radiatiilor Normale Centrala Nucleara Zaporoje

CNCAN ii anunta pe romanii din toata tara ca nivelurile radiatiilor sunt normale la centrala nucleara Zaporoje, cea in zona careia in cursul noptii trecute au avut loc lupte intre armatele Ucrainei si Rusiei, o cladire administrativa fiind lovita, un incendiu izbucnind in cadrul ei.

CNCAN a publicat aceasta informare pentru a-i linisti pe oamenii care ar putea crede ca Romania ar putea fi in pericol din cauza luptelor care au loc acolo, dar nu poate fi vorba despre asa ceva.

“Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la incendiul produs în noaptea de joi spre vineri in zona centralei nucleare Zaporoje, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), aflată în permanentă legătură cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), precizează ca nivelurile radiațiilor sunt normale, iar pompierii ucraineni au reusit sa stinga incendiul.

CNCAN monitorizează în permanență evoluția situației, la nivel național masuratorile efectuate confirmand valori normale ale radiatiilor.”