Iodura de Potasiu si o Avertizare pentru Milioane de Romani

Iodura Potasiu Avertizare Milioane RomaniIodura Potasiu Avertizare Milioane Romani

Iodura de Potasiu a inceput sa fie foarte cautata in ultima perioada dupa ce Vladimir Putin a amenintat intreaga omenire cu folosirea bombelor nucleare pentru a-si rezolva problemele in razboiul din Ucraina, insa ele nu trebuie consumate fara stiinta.

Autoritatile din Romania le recomanda tuturor oamenilor sa nu ia iodura de Potasiu decat in cazul un care o bomba nucleara ar exploda undeva intr-o zona care ar reprezenta un pericol pentru Romania, si doar in primele ore dupa acel eveniment, dar ea nu trebuie administrata preventiv, constant.

“Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic. Poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide!

În caz de urgență determinată de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.”