Samsung Limiteaza INTENTIONAT Performantele Telefoanelor (VIDEO)

Samsung este iar in centrul unei controverse majore, iar asta deoarece o noua descoperire extrem de importanta le aduce in atentie clientilor care au telefoanele sale, sau vor sa le cumpere, faptul ca, din pacate, performantele acestora sunt reduse intentionat. Vorbim despre modificari pentru Android facute de catre Samsung prin includerea unui serviciu special numit Game Optimizing Service (GOS), iar in clipul video de mai sus aveti o demonstratie a efectelor sale.

Samsung a implementat acest software in diverse modele de telefoane, aparent inclusiv in unele modele ale seriei GALAXY S22, dar si in unele modele ale seriei GALAXY S21, si cel mai probabil in altele, iar din pacate performantele telefoanelor sunt reduse intentionat de el. Conform testelor facute, se pare ca performantele unui telefon Samsung care are acest sistem activ pot fi reduse la jumatate in momentul in care el este activ, din pacate.

Samsung a facut o lista cu 10.000 de aplicatii populare, da ati citit bine, care au performantele limitate cand sunt deschise pe telefoanele sale, iar printre ele se numara Instagram, Netflix, TikTok, sau inclusiv aplicatii ale companiei. Acum daca va intrebati de ce geniile de la Samsung care au luat o decizie atat de stupida, ei bine ea are legatura cu consumul de energie al bateriei, dar si cu supraincalzirea componentelor interne in timpul folosirii.

Samsung a avut extrem de mari probleme cu supraincalzirea telefoanelor sale in ultimele generatii lansate, aceasta supraincalzire producandu-se cand sunt rulate aplicatii care necesita multa putere de procesare, ele consumand si multa energie. Pentru a reduce atat consumul de energie, dar si pentru a limita supraincalzirea, Samsung limiteaza performantele anumitor aplicatii, desigur mintindu-I pe clienti prin omisiune pentru ca nu le spune ce face.

Samsung inca nu a comentat situatia, dar cel mai probabil isi va cere scuze, va schimba putin functionalitatea acestui sistem, si va merge mai departe, asa cum a facut si in cazuri mult mai grave, precum cel in care a lansat telefoane care explodau singure.