Planta Venus: Imaginea IMPRESIONANTA cu care NASA Uimeste Oamenii

Planta Venus Imaginea IMPRESIONANTA NASA Uimeste Oamenii

Planeta Venus reintra in atentia lumii intregi in momentul de fata dupa ce o imagine publicata de catre NASA a surprins oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca agentia spatiala americana a reusit sa surprinda corpul cosmic intr-un mod cu totul deosebit. Vorbim despre o tranzitie rara prin care trece planeta Venus pe langa soarele din sistemul solar, generand si o eclipsa pe Pamant, ceva ce desigur ca s-a intamplat in trecut, dar la perioade lungi de timp.

Planeta Venus a trecut in 2004 si 2012 prin aceste tranzitii in apropiere de soare, ele avand loc una dupa alta la distante de 8 ani, iar apoi nu se mai intampla inca peste 100 de ani de zile, cele anterioare avand loc in 1874 si 1882. Urmatoarele evenimente de acest gen care implica planeta Venus vor avea loc in 2117 si 2125, deci poate doar cei care s-au nascut in ultimii cativa ani, sau cei care se nasc de acum incolo, vor trece printr-un eveniment similar.

Planta Venus: Imaginea IMPRESIONANTA cu care NASA Uimeste Oamenii

Planta Venus Imaginea IMPRESIONANTA NASA Uimeste Oamenii eclipsa
FOTO: NASA/SDO & the AIA, EVE, HMI

Planeta Venus este prezentata in imaginea de mai sus in momentul in care trece pe langa soare intr-o tranzitie de acest gen, si da, e un punct foarte mic pe langa imensa stea care sta in centrul sistemului solar din care facem parte. Puteti vedea deasemenea ca planeta Venus este prezentata cu un aparent inel de foc in jurul sau, iar asta din cauza modului in care o vedem noi de aici, ea nefiind afectata mai mult decat in mod obisnuit de catre soare.

“Asemenea unei eclipse de soare de Lună, faza lui Venus a devenit o semilună din ce în ce mai subțire, pe măsură ce Venus a devenit din ce în ce mai bine aliniată cu Soarele. În cele din urmă, alinierea a devenit perfectă și faza lui Venus a scăzut la zero. Pata întunecată a lui Venus a traversat steaua noastră părinte. Situația ar putea fi etichetată din punct de vedere tehnic ca o eclipsă inelară venusiană cu un inel de foc extraordinar de mare.

Imaginea aici în timpul ocultării, Soarele a fost fotografiat în trei culori de lumină ultravioletă de către Observatorul de dinamică solară care orbitează Pământul, cu regiunea întunecată spre dreapta corespunzând unei găuri coronare. Câteva ore mai târziu, în timp ce Venus și-a continuat pe orbita, a apărut din nou o ușoară fază de semilună.”

Planeta Venus, in plimbarile sale prin sistemul solar, genereaza annual diverse feluri de acoperiri ale soarelui in raport cu Pamantul, insa eclipsele totale au loc extrem de rar, cel putin cand vine vorba despre pozitionarea sa intre Pamant si soare. Cei de la NASA monitorizeaza cu extrem de mare atentie felul in care planeta Venus se misca in jurul soarelui in fiecare an, iar ceea ce vedem acum este o noua dovada a modului in care se intampla totul.

Planeta Venus este in continuare foarte intens monitorizata de pe Pamant de catre NASA, si alte agentii spatiale din intreaga lume, astfel ca vom mai vedea si alte dovezi ale miscarilor sale prin univers in viitor.