Ministrul Energiei: Deciziile de Ultim Moment cu Impact in Toata Romania

Ministrul Energiei Deciziile Ultim Moment Impact Toata Romania

Ministrul Energiei a anuntat in mod oficial o serie de decizii de ultim moment cu impact pentru toata Romania, iar asta pentru ca vorbim despre masuri care sunt necesare in aceasta perioada foarte complicata si care sunt gandite pentru a evita o criza energetica in tara.

Ministrul Energiei vorbeste mai jos despre contractele pe care le-a semnat pentru binele romanilor din toata tara, dar si cat de importante sunt ele in final, asa ca ar fi bine sa va uitati la ele pentru a va face o idee cu privire la ceea ce ar trebui sa stiti in momentul de fata.

“IMPORTANT! Investim în extinderea rețelei de gaze naturale! Începând de astăzi și până pe 26 aprilie 2022 autoritățile locale sunt așteptate să depună cereri de finanțare, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”!

Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții ”Anghel Saligny”, pentru categoria de investiții prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. e) din OUG a Guvernului nr. 95/2021, pe care l-am semnat alături de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a fost publicat în Monitorul Oficial în această dimineață.

Prin program se pot finanța înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale, extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ – teritoriale, modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Astăzi am semnat, în numele Guvernului României, un memorandum important. În urma semnării acestui document, România va intra pe harta marilor producători de componente pentru bateriile necesare industriei auto. Se vor construi două rafinării în Europa (una în Germania, una în România) care vor produce pulberea de litiu necesară bateriilor, iar litiul va fi adus din Canada, țară care extrage materia primă ce este utilă acestui tip de industrie.

Astfel, România va beneficia de o investiție de circa 400 de milioane de euro și va beneficia de noi locuri de muncă pentru că, în urma acestei finanțări, se va dezvolta și o industrie pe orizontală cu multe alte investiții. Inclusiv în PNRR avem posibilități de finanțare pentru cei care vor să investească în România în ciclul de producție a bateriilor.”