Noi Masuri de Sustinere a Refugiatilor din Ucraina Anuntate de Guvernul Romaniei

Noi Masuri de Sustinere a Refugiatilor din Ucraina Anuntate de Guvernul Romaniei

Noi masuri de sustinere a refugiatilor din Ucraina au fost anuntate de catre Guvernul Romaniei, ele fiind discutate in cea mai recenta sedinta a echipei care analizeaza ceea ce se intampla la granitele tarii noastre.

“România este ferm implicată în gestionarea crizei umanitare provocată de agresiunea militară rusă, iar românii și-au deschis casele și inimile pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni.

În ședința de Guvern de astăzi am aprobat un pachet de soluții pentru a le asigura copiilor ucraineni, dar și părinților și bunicilor lor condiții de viață cât mai bune pe perioada în care vor sta în România.

Copiii vor putea urma cursuri în grădinițe, școli, licee și vor avea același drepturi ca elevii români, iar studenții pot studia alături de colegii lor din România.

Serviciile medicale vor fi garantate cetățenilor ucraineni, iar persoanele cu dizabilități vor beneficia de protecția de care au nevoie.
Refugiații ucraineni pot ocupa un loc de muncă pentru a se integra mai ușor. În situația în care nu dețin documente care atestă calificările profesionale, pot obține un loc de muncă în baza unor declarații pe proprie răspundere din care să rezulte că dețin calificările necesare și nu au antecedente penale.

Ucraina are în continuare nevoie de sprijinul nostru. Am aprobat o serie de măsuri menite să încurajeze continuarea donațiilor umanitare și am instituit un regim fiscal special pentru bunurile și serviciile acordate UNICEF, precum și altor organizații internaționale.

Mulțumesc încă o dată societății civile, mediului privat, cetățenilor români care au fost parte la acest efort de solidaritate cu refugiații și cu poporul ucrainean, care au în continuare nevoie de ajutor umanitar!”