Guvernul Romaniei: Anuntul Important Privind Preturile la Benzina, Motorina in Benzinarii

Guvernul Romaniei Anuntul Important Preturi Benzina Motorina Benzinarii

Premierul Romaniei, Nicolae Ciuca, a decis ca benzinariile din Romania care au avut afisate, aparent, preturi de chiar si peste 11 LEI pentru litrul de combustibil, sa fie controlate pentru a se vedea care este motivul pentru care acel pret a fost stabilit, in baza sa pornind dezinformari masive pe Facebook, care au speriat oamenii si au creat cozi la benzinarii.

Guvernul Romaniei asigura romanii ca nu exista probleme cu stocurile de carburanti in Romania, si ca nu exista motive pentru ca se creste in mod nejustificat preturile la combustibil la valori care depasesc valorile de 7.x LEI in momentul de fata, si nu ar trebui sa se ajunga la valori de 9, 10, sau 11 LEI per litru de carburant in perioada urmatoare.

“Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină.

Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu.”