Multiple Exercitii Militare Desfasurate de Armata Romana in Tara

Multiple Exercitii Militare Desfasurate Armata Romana Tara

Multiple exercitii militare sunt in plina desfasurare de catre armata romana in momentul de fata la nivelul intregii tari, militarii fiin in proces de pregatire pentru a face fata oricarui tip de provocari ar putea sa afecteze tara noastra in urmatoarea perioada, avand in vedere ca avem un razboi la granite.

Armata Romana desfasoara aceste exercitii atat cu trupele proprii, cat si in colaborare cu unitati ale altor armate care fac parte din NATO, pregatirile fiind in toi de ceva vreme, armata facand aceste exercitii si oferind imagini cu ceea ce se intampla, iar dupa cum puteti vedea, ele sunt destul de complexe.

“Militari și echipamente militare din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, din garnizoanele Focșani, Brăila și Galați, se vor deplasa, în perioada 08 – 14.03.2022, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din județul Galați, pentru a participa la activități de instruire, în cadrul exercițiului ”Justice Sword 22.08”.

Astfel, în zilele de marți, 08 martie, duminică, 13 martie, și luni, 14 martie, camioane de transport se vor deplasa pe traseele rutiere Focșani – Hanu Conachi – Smârdan, Brăila – Smârdan, respectiv Galați – Smârdan.

De asemenea, în zilele de joi, 10 martie, și vineri, 11 martie, parte din tehnica de luptă a Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” va fi dislocată pe cale feroviară în Poligonul Smârdan, cu plecare din stația CFR Focșani.

Exercițiul „Justice Sword 22.08” se înscrie în sfera activităților de instruire, planificate a se desfășura în anul 2022 la nivelul marii unități.

Batalionul 26 Infanterie, împreună cu militarii din cadrul Contingentului Militar Polonez, au desfășurat exercițiul “Red Scorpions 22.1”, în Poligonul Cincu, în perioada 26.02-06.03.2022. În cadrul acestui exercițiu au fost executate operații militare în mediul urban, ședințe individuale de tragere cu toate categoriile de armament și un exercițiu tactic cu trageri de luptă (LFX).

Obiectivul acestui exercițiu a fost instruirea în comun cu partenerii polonezi, în vederea creșterii interoperabilității cu structurile aliate.”