Andrei Baciu: Decizia de Ultima Ora Anuntata pentru Milioane de Romani

Andrei Baciu Decizia Ultima Ora Anuntata Milioane Romani

Andrei Baciu a dezvaluit in mod oficial o decizie de ultima ora care vizeaza milioane de romani din toat atara, ea fiind luata de catre oficialul guvernamental ca parte a procesului prin care acesta va superviza tranzitia campaniei de vaccinare din Romania de la centrele din toata tara la medicii de familie, in saptamanile urmatoare.

Andrei Baciu a spus inca din ziua in care si-a preluat mandatul ca acesta este obiectivul sau principal, iar acest lucru ramane in continuare valabil, mai ales ca numarul persoanelor care se vaccinaeza zilnic este foarte redus, iar tara noastra a intrat deja intr-o zona de post pandemie in care nu mai exista restrictii, ci doar libertate.

“Împreună cu colega mea, secretar de stat Adriana Pistol, am avut azi o ședință cu reprezentanții medicilor de familie despre integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății.

I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie.

În calitate de președinte al CNCAV, le-am spus colegilor medici de familie că le apreciez munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut și a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români. I-am asigurat de asemenea de sprijinul Ministerului Sănătății pentru ca vaccinarea să se desfășoare în continuare așa cum trebuie.

Reamintesc că vaccinarea funcționează de mai multă vreme în paralel (la centrele de vaccinare organizate de CNCAV și la cabinetele medicilor de familie), existând acum 3.177 de medici de familie care vaccinează în toată țara. Scopul nostru pentru următoarele săptămâni este să transferăm integral vaccinarea la cabinetele medicilor de familie.

Din datele pe care le-am analizat în ședința CNCAV, sunt peste 8 milioane de români care s-au vaccinat anti-COVID-19 până la data de 1 martie, iar procentul populației adulte vaccinate e de 51%. În același timp, peste 1 milion de români au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie.”