Ministrul Apararii: Notificarea Oficiala de Ultim Moment, Decizia pentru Romania

Ministrul Apararii Notificarea Oficiala Ultim Moment Decizia Romania

Ministrul Apararii transmite o notificare oficiala de ultim moment pentru milioanele de romani din toata tara, iar asta pentru ca le transmite ceva ce ar trebui sa fie in atentia tuturor in aceasta perioada, iar asta pentru ca vorbim despre cooperarea cu Republica Federala Germania.

Ministrul Apararii spune ca Romania este interesata in perioada urmatoare sa isi dezvolte si mai mult colaborarea cu Germania pentru intarirea securitatii tarii noastre in contextul razboiului care se desfasoara in momentul de fata in Ucraina, iar mai jos aveti toate informatiile importante.

“M-am bucurat să mă întâlnesc, astăzi, cu ambasadorul Republicii Federale Germania, Domnul Peer Gebauer, la sediul Ministerului Apărării Naționale. Germania este și va rămâne un actor fundamental pentru securitatea Europeană și unul dintre cei mai importanți aliați a României.

În perioada următoare, dorim să dezvoltăm colaborarea noastră prin upgradarea acordului cadru dintre Ministerul Apărării din România și Ministerul Federal al Apărării al Republicii Federale Germania privind colaborarea domeniul militar ținând cont de dinamica actuală a relațiilor bilaterale, cât și de contextul actual al securității europene.

Dorim să dezvoltăm cooperarea bilaterală în domenii precum apărarea cibernetică, industria de apărare, medicina militară, dar și în ceea ce privește învățământul militar. România este interesată să încheie cât mai curând Acordul privind staționarea pe durata limitată a unor militari din cadrul armatelor României și Republicii Federale Germania pe teritoriul celuilalt stat în scopul desfășurării de exerciții comune.

În contextul actual de securitate, atât România, dar și Germania acordă o atenție sporită înzestrării, iar participarea industriei germane la înzestrarea forţelor armate române poate aduce valoare adăugată pentru dezvoltarea unor capabilităţi moderne. Vom începe, de asemenea, noi colaborări în domeniul educației militare cu Universitatea Helmut Schmidt din Hamburg, respectiv Universitatea Forțelor Armate Federale din München, dar și cu cu ale universități, academii militare, institute și instituții din domeniul învățământului superior tehnic militar și civil din Germania.Avem în vedere și activități bilaterale privind participarea femeilor în armată, în cadrul agendei Femeile, Pacea și Securitatea.

Am exprimat aprecierea pentru eforturile Germaniei dedicate întăririi posturii NATO de descurajare și apărare, în special în regiunea Mării Negre. Contribuția Germaniei la asigurarea securității României, a Flancului Estic al NATO, într-o perioadă în care securitatea europeană este grav amenințată, este dovada vie a solidității Alianței.”