Preturile Benzinei si Motorinei in Romania – Cum le Vezi pe Telefon

Preturilor benzinei si motorinei au crescut in Romania in cursul noptii trecute, asa cum credeau multi romani, dar nu atat de mult precum isi imaginau ei, cresterile fiind de doar cativa zeci de bani in majoritatea cazurilor, nici pe departe aproape de suma de 10 LEI, asa cum s-a spus pe Facebook.

Preturile motorinei si benzinei au crescut peste noapte si ajung la valori de aproape 8 LEI, sau putin peste 8 LEI, singura retea de benzinarii care are preturi apropiate de cele de valoarea de 10 LEI fiind MOL, iar asta pentru ca ar avea probleme la o rafinarie din Ungaria.

Petrom, OMV, Rompetrol, au preturi mai apropiate de 8 LEI decat de 9 LEI, si e adevarat ca preturile au crescut de ieri si pana azi, partial din cauza cresterii pretului la barilul de petrol, dar probabil si partial din cauza goanei romanilor de a cumpara benzina de frica unor dezinformari facute prin Facebook.

Preturile Benzinei Motorinei Romania Cum Vezi Telefon bucuresti
Preturi benzinei standard in benzinariile din Bucuresti.

Daca vreti sa monitorizati preturile benzinei si motorinei in Romania, atunci exista website-ul Monitorul Preturilor, al Consiliului Concurentei, iar cu ajutorul lui puteti afla cat costa carburantii in zona voastra, totul la doar cateva click-uri distanta, fara a va plimba efectiv printre benzinarii.

Exista desigur si alte alternative online, adica fie Google Maps, fie Waze, fie website-uri care afiseaza deasemenea preturile pentru carburant la benzinariile din Romania, dar acolo ramane sa va convingeti in locatie daca preturile afisate sunt intr-adevar cele pe care le veti gasi cand ajungeti pentru a alimenta.

Preturile Benzinei Motorinei Romania Cum Vezi Telefon diesel
Preturile motorinei standard la benzinariile din Bucuresti.

Guvernul Romaniei a inceput sa faca o serie de controale la benzinariile care au preturi mari la benzina si motorina, spunand ca nu exista motive pentru cresterea preturilor, dar realitatea este ca atunci cand oamenii se panicheaza si genereaza o crestere artificiala a cererii, cresterea preturilor e de asteptat.