Ministrul Educatiei: Notificare Oficiala de Ultima Ora care Priveste Toate Scolile

Ministrul Educatiei Notificare Oficiala Ultima Ora Priveste Toate Scolile

Ministrul Educatiei a transmis o notificare oficiala extrem de importanta care priveste toate scolile din Romania si milioane de elevi, sau parinti, din toata tara, iar asta pentru ca in cadrul unui noi ordin explica in detaliu conditiile pentru suspendarea cursurilor cu prezenta fizica in unitatile de invatamant.

Ministrul Educatiei explica totul mai jos pentru ca oricine sa poata intelege cat se poate de clar cum se realizeaza aceasta procedura acum ca starea de alerta a fost ridicata in Romania, ea aducand si o serie de schimbari foarte importante pentru modul in care se desfasoara orele de curs in tara noastra.

“Suspendarea cursurilor cu prezenta fizica se poate face dupa caz: la nivel individual, pana la terminarea semestrului II al anului scolar 2021 – 2022 la cererea parintelui, cu avizul si recomandarile specifice ale medicului curant, in cazul in care elevul sufera de o serie de afectiuni.

Boli care afecteaza capacitatea de oxigenare, boli cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severa, diabet zaharat tip 1, boli inflamatorii, boli imune sau autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, tratament imunosupresiv, alte afectiuni cronice, afectiuni asociate cu imunodepresie moderata sau severa legate de transplant, afectiuni oncologice cu tratament imunosupresor, imunodeficiente primare, sau dobandite, alte tratamente imunosupresoare.

In aceasta situatie activitatea didactica se va desfasura in sistem hibrid. Suspendarea cursurilor cu prezenta fizica se poate face la nivelul unor formatiuni de studiu, grup sau clase, din cadrul unitatii de invatamant, precum si la nivelul unitatii, la cererea directorului, in baza hotararii consiliului de administratie al unitatii, cu informarea ISG, respectiv cu aprobarea ISG si informarea ministerului.

Este posibila suspendarea la nivelul grupurilor de unitati de invatamant din acelasi judet, sau municipiul Bucuresti, la cererea inspectorului scolar general, cu aprobarea de la minister. La fel se procedeaza la nivel regional, sau national, prin ordin al ministrului ca urmare a hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, sau cel din Bucuresti, respectiv CNSU, in fuctie de fiecare caz in parte.

Suspendarea cursurilor cu prezenta fizica la nivel individual, conform tuturor celor de mai sus, se realizeaza la propunerea directorului, cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant in care urmeaza sa se faca aceasta suspendare.”