Guvernul Romaniei Vorbeste despre Impotranta Inteligentei Artificiale

Guvernul Romaniei Vorbeste Impotranta Inteligentei Artificiale

Guvernul Romaniei le vorbeste romanilor despre importanta tehnologiilor bazate pe inteligenta artificiala pentru multe domenii ale vietii, astfel ca a fost luata decizia de a se initia procesul pentru elaborarea unei Strategii privind Inteligenta artificiala in tara noastra.

Guvernul Romaniei ajunge intr-un final la o tehnologie care in tarile occidentale este la baza foarte multor evolutii tehnologice, dar si la baza deciziilor luate pentru imbunatatirea vietii de zi, cu zi, a cetatenilor.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Tehnologiile bazate pe Inteligența Artificială pot influența semnificativ toate sectoarele majore de activitate și sunt convins că și în România poate genera beneficii importante nu doar pentru afaceri, dar și pentru educația, sănătatea sau securitatea cetățenilor.

La nivel guvernamental lucrăm la crearea Cadrului Strategic Național pentru IA, care să fie bază pentru poziționarea României ca lider în domeniu. Știu că avem români capabili, avem tineri talentați acasă, dar și risipiți prin lume și ne dorim să-i strângem în proiecte comune.

De aceea apreciez inițiativa Romanian Business Leaders, care, prin proiectul specific Repatriot AI, a inițiat procesul de elaborare a Strategiei privind Inteligența Artificială, și le urez succes participanților la evenimentul „Inteligența Artificială – sursă de dezvoltare pentru România”!”