Nicolae Ciuca Anunta Noi Masuri pentru Facturile la Gaze, Energie

Nicolae Ciuca Anunta Noi Masuri Facturile Gaze Energie

Nicolae Ciuca a anuntat in mod oficial astazi faptul ca miercuri vor fi luate noi masuri care au menirea de de a reduce presiunea pentru cetatenii din Romania, dar si companii, in ceea ce priveste facturile la gaze naturale si energie electrica.

Nicolae Ciuca spune ca a aceste masuri se vor aplica incepand cu data de 1 aprilie in toata tara, fara sa fie o pacaleala, iar mirecuri vom afla mai clar exact cum se vor aplica aceste masuri foarte importante pentru milioane dintre romani.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Traversăm o perioadă complicată, marcată de crize multiple, care necesită decizii și măsuri eficiente, de contracarare a creșterii prețurilor.

Am discutat cu ministrul de Finanțe, care se află la Bruxelles, unde discută cu omologii europeni din ECOFIN să găsească măsuri concrete, la nivelul Uniunii Europene, pentru sprijinul economic al țărilor membre. Avem deja un mecanism care a funcționat în perioada pandemiei și care poate fi extins și chiar dezvoltat în contextul celorlalte crize cu care ne confruntăm azi.

La nivel național, Guvernul va adopta, miercuri, pachetul de măsuri care să reducă presiunea generată de facturile la energie și gaze naturale. Vom interveni și în sprijinul economiei românești, printr-un set de soluții care includ plafonări și compensări ale prețurilor la energie, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie.

Vom asigura, așadar, continuitate pachetelor de protejare pe care le-am instituit din noiembrie anul trecut.

Sunt în permanentă legătură cu ministrul agriculturii și cu producătorii români de alimente, reprezentanții rețelelor marilor magazine. România este bine aprovizionată, stocurile noastre asigură toate bunurile de care avem nevoie. Fermierii și agricultorii noștri au tot sprijinul Guvernului pentru pregătirea acestui an agricol.”