DNSC: Atentionare Privind Cumparaturile Online si Promotiile False

DNSC Atentionare Privind Cumparaturile Online si Promotiile False

DNSC a emis o noua atentionare pentru romanii din toata tara, iar ea are in centru platile online si promotiile false care pot ajunge prin email, sau alte metode, in atentia romanilor, dar care s-ar putea dovedi a fi doar un atac de tip phishing, sau mai rau.

DNSC explica mai jos de ce este bine sa fim foarte atenti atunci cand facem plati online, indiferent unde le facem, dar si de ce nu trebuie sa ne incredem in chiar toate mesajele promotionale care ajung in atentia noastra.

“Urmează să efectuați o plată online? În acest caz trebuie să fiți atenți la numele de domeniu afișat și la elementele de securitate ale site-ului unde urmează să introduceți datele de card.

Nu dați curs mesajelor ‘promoționale’ sau celor care vă promit un câștig sigur, dacă furnizați anumite date! Atacatorii lucrează intens pentru a lansa astfel de capcane online, ascunzându-se în spatele identității vizuale ale unor branduri cu reputație.

Evitați să oferiți astfel de date la cerere, prin mesaje nesocilitate, precum și accesarea unor link-uri sau atașamente din astfel de mesaje suspecte!

#SigurantaOnline este o campanie de conștientizare împotriva fraudelor de pe internet, derulată de #DNSC împreună cu Poliția Română și Asociația Română a Băncilor.”