Virgil Popescu: Notificarea de Ultim Moment Hotararile pentru Toti Romanii

Virgil Popescu Notificarea Ultim Moment Hotararile Toti Romanii

Virgil Popescu confirma pentru milioanele de romani din toata tara hotararile extrem de importante care au fost luate pentru toti dintre ei, si care vor avea un impact substantial in viitor dupa ce proiectele nucleare civile vor fi puse in aplicare in Romania pentru a genera energie electrica.

Virgil Popescu spune ca SUA sustine proiectele noastre nucleare civile pentru a intari securitatea energetica a tarii noastre, iar multumita lor Romania si-ar putea asigura o independenta energetica mult mai mare in viitor, ceea ce ne-ar putea intari pozitia geopolitica.

“Secretarul SUA pentru Energie Jennifer M. Granholm a reconfirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, suportul SUA pentru programul nuclear civil al României. Da, nu poate exista decarbonare fără energie nucleară. Totodată, realizarea proiectelor pe care le avem în domeniul energiei nucleare ne vor ajuta să întărim securitatea energetică a țării noastre.

Da. Desigur. Există cantități uriașe de cooperare în toate tipurile de tehnologii. Polonia, de exemplu, și câteva dintre celelalte țări din Blocul de Est sunt foarte interesate de reactoare nucleare mici, modulare, de exemplu, și am avut discuții cu Polonia și despre asta, precum și cu România. Țări care sunt foarte agresive în ceea ce privește creșterea utilizării eoliene offshore, care este un domeniu pe care SUA pot învăța din Europa, pe lângă faptul că îl susțin.

Avem – Departamentul de Energie are 17 laboratoare naționale, iar acele laboratoare sunt concentrate pe întreaga gamă de tehnologii nucleare și tehnologii nucleare avansate. Știm că, de exemplu, există un mare interes din partea Europei, dar și a aliaților noștri asiatici, pentru hidrogenul curat, iar laboratoarele noastre naționale lucrează foarte mult în hidrogenul curat, la fel ca o serie de alte țările din Europa care lucrează deja în acest sens. Acesta este un domeniu pregătit pentru cooperare și colaborare.

Tehnologii de îndepărtare a dioxidului de carbon, captare a carbonului, tehnologii solare avansate, stocare de lungă durată pentru stocarea la scară de utilitate – progresele care se fac atât în ​​SUA, dar și în laboratoarele din întreaga lume, adică – acestea sunt zone care sunt amorsate. pentru cooperare și colaborare.

Geotermală, o altă zonă despre care SUA poate învăța puțin din alte țări, pentru că avem – toți, toate țările, avem geotermală; este doar o întrebare despre cât de adânc trebuie să forezi pentru asta. Dar aceasta este puterea de sarcină de bază curată, dispecerabilă.