WhatsApp si un PERICOL la care Sunt Expusi Foarte Multi Romani

WhatsApp PERICOL Expusi Multi Romani

WhatsApp are multe milioane de utilizatori in Romania, fiind de departe una dintre cele mai populare platforme de mesagerie din tara noastra, dar din pacate multa lume nu stie la ce pericole se expune in cadrul sau. Cel mai recent exemplu privind pericolul pe care il reprezinta WhatsApp are in centru norul de fum toxic care trebuia sa sufoce Romania astazi, dar care pana la urma n-a mai venit, desi era asteptat de prea multi oameni naivi, din pacate.

WhatsApp a fost platforma prin care aceasta dezinformare privind norul toxic a fost raspandita, si atat DSU, cat si Guvernul Romaniei, au publicat informatii care sa dezminta ceea ce s-a spus in reteaua de socializare. Problema este una atat de mare incat minciunile de acest gen pot ajunge foarte rapid la un numar mare de oameni, si pot crea panica, lucru pe care desigur ca l-am mai vazut in aceasta primavara cu benzina, motorina, uleiul, fina, etc.

WhatsApp si un PERICOL la care Sunt Expusi Foarte Multi Romani

WhatsApp nu e intotdeauna sursa principala de raspandire a dezinformarilor, dar este de obicei una dintre principalele platforme folosite pentru ca minciunile pot fi raspandite atat de usor acolo. In ciuda faptului ca WhatsApp a implementat diverse metode prin care a incercat sa mai reduca raspandirea stirilor false, realitatea este ca nu are cum sa faca acest lucru atat timp cat exista oameni dispusi sa faca rau, dar si oameni care sunt dispusi sa creada aproape orice.

WhatsApp poate fi o sursa de minciuni foarte periculoase, din pacate, iar fiecare trebuie sa invete cum sa faca diferenta dintre o informatie valida, reala, si una falsa. In general e foarte important sa vedeti de unde vine o anumita informatie, si de la cine a pornit ea, credibilitatea sursei fiind esenta oricarui tip de informatii, iar din pacate in cadrul WhatsApp persoana de la care a plecat o informatie se pierde destul de usor intr-un lant de mesaje distribuite in platforma.

WhatsApp a incercat de-a lungul timpului sa implementeze diverse metode prin care sa mai reduca raspandirea informatiilor false in platforma sa, dar nu a reusit vreodata sa faca mare lucru, si acesta este un pericol major pentru noi.