VIDEO: Armata Romana Foloseste Avioane C-27 J Spartan la Stingerea Incendiilor in Buzau

VIDEO Armata Romana Foloseste Avioane C-27 J Spartan Stingerea Incendiilor Buzau

Armata Romana a fost chemata in ajutorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, si foloseste avioanele C-27 J Spartan pentru a ajuta la stingerea incendiilor cu care pompierii se lupta intr-o padure din judetul Buzau, iar mai jos le puteti vedea in actiune.

Armata Romana spune ca are doua avioane C-27 J Spartan in dotare care pot fi folosite pentru eforturile de stingere a incendiilor, iar clipul video de mai jos ne arata cat se poate de clar cat de utile pot fi acestea in asemenea situatii, ceva foarte important.

“Aeronave C-27 J Spartan sprijină acțiunile de stingere a incendiilor de pădure în județul Buzău.

Două aeronave C-27 J Spartan, din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de stingere a incendiilor execută duminică, 27 martie, misiuni în zona localității Breaza, județul Buzău, în sprijinul forțelor care acționează la sol.

Aeronavele C-27 J Spartan acționeză la cererea Departamentului pentru Situații de Urgență și pot transporta câte 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, până acum executând 4 misiuni, în care au folosit aproximativ 20 de containere cu apă.

Forțele Aeriene Române au mai acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a trei incendii de pădure din țara noastră – unul în zona localității Șvinița, din județul Mehedinți, cel de-al doilea în zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara și cel de-al treilea în zona comunei Oituz, județul Bacău.

De asemenea în anii trecuți militarii români au executat și trei misiuni internaționale de acest tip prima desfășurându-se în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

Intervențiile din județul Buzău vor continua în funcție de evoluția situației.”