Ministrul Apararii: Informarea Oficiala pentru Milioane de Romani din Tara

Ministrul Apararii Informarea Oficiala Milioane Romani Tara

Ministrul Apararii le transmite romanilor din intreaga tara o informare despre care toti ar trebui sa stie acum, iar asta pentru ca vorbeste despre faptul ca in Romania a avut loc o intalnire cu omologul sau din Italia, tara care a trimis mai multe avioane Eurofighter pentru a face politie aeriana in tara noastra.

Ministrul Apararii vorbeste despre ajutorul militar pe care il ofera Italia pentru tara noastra in momentul de fata, dar si despre importanta foarte mare pe care el il are in contextul razboiului din Ucraina, mai multe detalii cu privire la discutii fiind disponibile mai jos pentru romanii din toata tara.

“Împreună cu Ministrul italian al Apărării, Domnul Lorenzo Guerini, i-am vizitat astăzi pe militarii italieni care se află în Baza Militară Mihail Kogălniceanu pentru a proteja spațiul aerian al României şi al NATO. Prezența ministrului italian al Apărării, în România, are loc într-un moment aniversar pentru Forțele aeriene italiene, care sărbătoresc astăzi 99 de ani de la înființare ca armă de serviciu independentă sub numele de ”Regia Aeronautica”.

Italia asigură o formulă consistentă de contribuție în domeniul aerian, iar prin decizia de suplimentare a numărului de aeronave pentru poliția aeriană întărită cu 4 aeronave Eurofighter, avem o dovadă clară a angajamentului partenerilor noștri italieni țării în cadrul NATO.

Participarea constantă a Italiei la misiunea de poliție aeriană consolidată în România este completată pe dimensiunea terestră de afilierea unui regiment mecanizat la Brigada Multinațională Sud-Est de la Craiova, unde trupele italiene sunt prezente periodic în România pentru instruire și exerciții în comun cu trupele române și aliate.

Salut anunțul ministrului Lorenzo Guerini de astăzi privind trimiterea, în perioada următoare, a două dragoare maritime, care să acționeze în Marea Neagră, împreună cu Forțele Navale ale României, pentru descoperirea și neutralizarea minelor marine. Felicit forțele aeriene italiene pentru profesionalismul cu care desfășoară, zilnic, misiunile de poliție aeriană întărită, alături de forțele aeriene române și ale Statelor Unite ale Americii.

Le-am transmis militarilor italieni că relevanța misiunii lor la malul Mării Negre este mai însemnată ca niciodată în contextul în care Europa acestui secol nu a cunoscut un război de magnitudinea celui desfășurat de Federația Rusă în Ucraina, un act de agresiune inuman, crud şi de neacceptat pentru lumea civilizată de astăzi.”