Ministrul Sanatatii: Avertismentul de Ultima Ora care Indreptat spre Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Avertismentul Ultima Ora Indreptat Toti Romanii

Ministrul Sanatatii le transmite o avertizare extrem de serioasa romanilor din toata tara in momentul de fata, oficialul guvernamental vorbindu-le milioanelor de oameni despre faptul ca trebuie sa fie responsabili, iar atunci cand vor primi pastilele cu iodura de potasiu, nu ar trebui sa si le administreze singuri.

Ministrul Sanatatii are incredere ca romanii sunt suficient de inteligenti preucm celelalte natiuni ale Uniunii Europene, si ca nu vor lua pastilele daca nu este nevoie de ele, spunand deasemenea ca nu crede in faptul ca s-ar putea crea vreo specula in baza lor, iar asta pentru ca vor exista destule distribuite.

“Nu putem sa prevenim lucrul acesta, noi putem doar sa informam, ce face fiecare sigur ca nu se poate controla. Cum putem sa prevenim fumatul ? Noi informam oamenii ca nu e bine sa fumezi pentru ca exista riscuri legate de fumat, dar totusi sunt persoane care fumeaza, insa nu vreau sa fac o comparatie intre asta si administrarea pastilelor cu iod.

In mod evident, daca aceasta campanie de informare este dublata si de efortul tuturor celorlalti profesionisti din sanatate, inclusiv a medicilor de familie, incat sa-si informeze pacientul, e suficient sa ii spuna ca aceste comprimate se pastreaza in conditii uscate, la intuneric, si nu se iau decat daca exista un anunt de sanatate publica.

Este suficient pentru ca omul sa stie ca nu trebuie sa le ia, si poate fi spus ca este periculos ca ele sa fie administrate in perioada urmatoare, daca nu exist un anunt al autoritatilor competente. Este suficient, si trebuie sa invatam, cred ca romanii nu sunt diferiti fata de alte natiuni europene care au primit aceste comprimate, si la care nu s-a pus problema folosirii lor.

MI se pare putin exagerat sa spunem ca romanii nu inteleg, nu stiu, eu cred ca romanii sunt la fel de responsabili, chiar si personalul medical e la fel de responsabil, chiar si medicii de familie, si toti avem o datorie sa ne protejam pacientii, si sa protejam populatia acestei tari.

Nu cred ca se pune problema unei specule, pentru ca sunt suficiente, avem cantitati suficiente incat sa distribuim suplimentar, incat sa poata fi acordate si celor care nu sunt asigurati, si care le solicita, iar specula pentru ce, daca toata lumea care este eligibila are pastilele, de ce ar exista o piata neagra ?”