Virgil Popescu: Informarea cu Decizia Importanta Privind Energia in Romania

Virgil Popescu Informarea Decizia Importanta Energia Romania

Virgil Popescu ii informeaza pe milioanele de romani din tara cu privire la o decizie foarte importanta pe care a luat-o, si care va avea un impact foarte serios pentru intreaga tara, el fiind prezent in Germania, unde a avut intalniri cu omologul sau local, dar si cu omologul sau azer.

Virgil Popescu a fost deasemenea prezent la o conferinta care a avut loc in Berlin, fiind unul dintre speakerii care a vorbit despre situatia energetica in care se afla Europa in momentul de fata, in special din cauza razboiului din Ucraina, evolutia lucrurilor fiind foarte importanta pentru Romania.

“Împreună cu Oliver Krischer, secretar de stat în Ministerul federal al Economiei și Protecției Climei – Germania, am avut o întâlnire de lucru pentru a discuta de întărirea relațiilor bilaterale, de cum putem colabora aplicat pentru a rezolva problemele care au apărut din cauza războiului de la granița Uniunii Europene.

Republica Federală Germania este un partener important al României în ceea ce privește investițiile și, totodată, ne-au acordat suportul și expertiza necesară în domeniul energiei. Tot astăzi am avut, la Berlin, o nouă întâlnire de lucru cu Parviz Shahbazov ministrul azer al Energiei.

Am discutat despre aprovizionarea cu gaze naturale, despre coridorul verde de transport al energiei regenerabile între Marea Caspică și Marea Neagră, care va fi creat prin intermediul unui cablu submarin, precum și despre alte investiții pe care vor să le facă azerii în România, în domeniul energiei. Îi mulțumesc omologului meu pentru buna colaborare pe care o avem și pentru dorința de a întări relațiile bilaterale dintre România și Azerbaijan.

Astăzi, în cadrul conferinței Energy Transition Dialogue, de la Berlin, am participat la discuții la panel-ul ”Energy Transition and Energy Security – Twins or Opposites?”.

Am avut un dialog fructuos cu Luigi di Maio – ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Italia, Benoît Revaz – secretar de stat Oficiul Federeal al Energiei – Elveția, Prof Dörte Fouquet – director al Federației Europene a Energiei Regenerabile și Rina Bohle Zeller – specialist al companiei producătoare de turbine eoliene Vestas. Discuția a vizat soluțiile privind complicațiile de pe piața energiei, provocate de războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei.”