Ministrul Educatiei: Hotararile de Ultima Ora, Cum se Schimba Complet Toate Scolile

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial schimbari radicale pentru anul scolar in toate scolile din toata Romania, ele fiind hotarate in cadrul unor discutii avute de catre oficialul Guvernului chiar saptamana aceasta, iar mai jos puteti vedea cum ar putea merge elevii la scoala incepand din toamna.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre modificarea completa a structurii anului scolar, acesta urmand a fi impartit in 5 module de invatare, a caror structura este prezentata mai jos, iar aceasta ar fi cea mai mare si mai radicala schimbare pentru sistemul de invatamant din ultimii 30 de ani in Romania.

“Mai exact, propunere agreată a fost ca școala să înceapă pe 5 septembrie cu un prim modul de învățare. După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță la finele lunii octombrie, 24-30 octombrie să fie prima vacanță, o vacanță care să fie acordată tuturor elevilor și preșcolarilor, în egală măsură.

După această vacanță, de la finele lunii octombrie, 24-30 octombrie, de luni până duminică, urmează modulul 2 de învățare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă, după care va fi cea de-a doua vacanță, 23 decembrie până pe 8 ianuarie.

După acest al doilea modul și această a doua vacanță, urmează modulul 3, care ar începe în data de 9 ianuarie – luni, 9 ianuarie. Şi, în premieră, acest modul se va derula până în luna februarie, când vom avea cea de-a treia vacanță, în luna februarie, care va putea fi acordată în a doua săptămână a lunii februarie, în a treia săptămână a lunii februarie sau în a patra săptămână a lunii februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar județean, prin consultare cu cei implicați.

Deci, este vorba de o vacanță de o săptămână mobilă în luna februarie, fie a doua, fie a treia, fie a patra săptămână. După vacanța din luna februarie ar urma să înceapă cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma sărbătorilor pascale, și mă refer aici şi la cele catolice, și la cele ortodoxe. Mai exact, vacanța ar urma să fie organizată în perioada 8-23 aprilie. După această vacanță urmează modulul 5 și ultimul, care se derulează până în data de 16 iunie.”