Virgil Popescu: Confirmare Oficiala a Masurilor pentru Toti Romanii

Virgil Popescu Confirmare Oficiala Masurilor Toti Romanii

Virgil Popescu dezvaluie pentru toti Romanii un plan foarte important care a fost hotarat pentru a se putea reduce facturile la gaze naturale si energie electrica, iar mai jos puteti vedea informatii despre intalnirea pe care el si Sorin Cimpeanu au avut-o in Turcia inclusiv cu Recep Tayyip Erdogan.

Virgil Popescu a avut in ultima perioada mai multe intalniri de acest gen cu reprezentanti ai mai multor tari, in principal din estul globului, scopul fiind de a aduce gaze naturale ieftine in Romania, dar si de a asigura furnizarea de energie electrica ieftina pentru noi toti.

“Împreună cu viceprim – ministrul Sorin Grindeanu am avut astăzi o întâlnire de lucru cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Am pus accent pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia.

În actualul context geopolitic și de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de șantaj. I-am transmis că România susține dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze și încurajăm parteneriatul dintre cele doua state în vederea diversificării rutelor de aprovizionare.

Astăzi mă aflu la Istanbul unde particip la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia, alături de viceprim – ministrul Sorin Grindeanu. Pe partea de Energie am convenit intensificarea relațiilor bilaterale, inclusiv crearea unui grup de lucru comun.

Agenda discuțiilor pe energie vor cuprinde proiecte energetice regionale de interes comun cu potențial de diversificare a surselor și rutelor de alimentare cu energie, cooperare în cadrul Coridorului de Gaze Sud (SGC), sectorul LNG, cooperare în domeniul energiei nucleare, precum și schimb de expertiză și tehnologii.

Totodată, am participat și la întâlnirea cu vice-președintele turc Fuat Oktay unde s-a discutat și pe marginea cooperării pentru optimizarea utilizării resurselor energetice. Iar asta presupune finalizarea interconectivității și diversificarea rutelor de transport, prin dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze. Am transmis că încurajăm companiile din Turcia să facă investiții în domeniul energiei, să contribuie la modernizarea sectorului energetic românesc.”