Android: AVERTIZARE Privind o Noua Amenintare Venita din Rusia

Android AVERTIZARE Noua Amenintare Venita Rusia

Android este iar in centrul unei avertizari extrem de serioase care vine direct din Rusia, iar asta pentru ca vorbim despre o amenintare extrem de periculoasa care ar trebui sa fie in atentia tuturor oamenilor cu telefoane. Vorbim despre un nou tip de malware care a fost creat de catre un grup de hackeri despre care se crede ca ar fi sustinut de catre guvernul Rusiei, cei care folosesc Android in propriile telefoane fiind intr-un real pericol acum.

Android poate fi exploatat de catre acest malware intr-un asemenea mod incat hackerii sa poata avea acces la mai toate informatiile din telefoanele oamenilor, iar in contextul razboiului din Ucraina, situatia e foarte serioasa. De la camera si pana la microfon, locatie, poze si clipuri video din telefoanele cu sistem de operare Android, acest malware poate accesa cam tot ce avem in telefoane, totul de la distanta, totul fara sa stim in realitate ce se intampla.

Android: AVERTIZARE Privind o Noua Amenintare Venita din Rusia

Android AVERTIZARE Noua Amenintare Venita Rusia prezenta

Android este gandit pentru a proteja utilizatorii, insa nu este clar daca acest malware isi acorda singur permisiuni pentru a avea acces la toate datele din telefoane, sau daca le cere oamenilor sa faca acest lucru. Indiferent de situatie, dupa ce primeste permisiunile, sterge iconita aplicatiei prin care a fost instalat in telefoane, iar singura dovad a prezentei sale intr-un telefon cu Android este o notificare precum cea pe care o vedeti in imaginea de mai sus.

Android este de obicei inefctat prin aplicatii care sunt distribuite prin magazine terte de aplicatii, insa de aceasta data aplicatia a fost distribuita chiar prin Google Play Store. Peste 10 milioane de descarcari a avut aplicatia in care a fost confirmata prezenta acestui malware pentru Android, deci vorbim despre un numar foarte mare de utilizatori afectati, astfel ca trebuie sa aveti foarte mare grija, si sa nu instalati aplicatii dubioase in telefoanele voastre, chiar daca sunt in Google Play Store.

Android nu are cum sa aiba implementate de catre Google sisteme de protectie impotriva acestui tip de probleme, iar asta pentru ca de multe ori utilizatorii sunt cei care ar trebui sa se protejeze.