Gabriela Firea: Hotararile de Ultim Moment pentru Milioane de Romani

Gabriela Firea Hotararile Ultim Moment Milioane Romani

Gabriela Firea vorbeste despre o serie de hotarari extrem de importante care au fost luate la nivel guvernamental pentru milioane de romani din toata tara, ele privind o serie de masuri extrem de importante a caror menire este de a combate cresterea preturilor la alimente si carburanti.

Gabriela Firea vorbeste mai jos despre voucherele pentru cumpararea de alimente, in valoare de 30/50 de euro fiecare, despre cresterea cotei de hrana pentru bolnavii din spitale, despre cresterea valorii tichetelor pentru angajati si despre alte masuri prezentate mai jos.

“Măsuri importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți. Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici : 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.

Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale : 30 de euro/voucher. Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și învălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.

Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere creștere de la 20 de lei la 30 de lei. Schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară.

Propunere : 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării. Tot acest pachet social dar și alte măsuri concrete inițiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor și firmelor, vor fi analizate azi în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului.”