Ministrul Apararii: Atentionarea de Ultima Ora pentru Milioane dintre Romani

Ministrul Apararii Atentionarea Ultima Ora Milioane Romani

Ministrul Apararii le transmite milioanelor de romani din intreaga tara o atentionare extrem de importanta pe care ei nu ar trebui sa o ignore in aceasta perioada, iar asta pentru ca vorbim despre recentele dezinformari legate de benzina, mobilizare, disparitia de alimente, etc.

Ministrul Apararii le cere romanilor sa fie rationali, si sa nu se lase pacaliti de informatiile care circula in spatiul public in aceasta perioada, pentru ca multe dintre ele sunt complet false, si pot genera probleme precum cele de acum cateva saptamani, in urma carora pretul combustibilului inca nu a scazut.

“Oamenii trebuie sa castige un pic de speranta pentru viitor, si acest lucru sunt sigur ca este posibil. Am vazut in aceasta perioada si reactii pe care le inteleg, reactii de fuga din fata pericolului, poate ca unii au fost foarte dezamagiti de faptul ca atunci cand a aparut un zvon, toata lumea a reactionat si s-a pus la cozi.

Sunt oameni care, in primul rand ca au resurse limitate, pentru ca 1 LEU la benzina conteaza, desi majoritatea celor care au bani se pot mira de asta. Apoi faptul ca tinerii s-au inghestuit la un moment dat sa isi ia pasapoarte pentru ca a aparut un zvon legat de mobilizare. Sigur ca aceasta fragilitate, ar fi foarte simplu, daca oamenii ar fi rationali.

Dar oamenii au fost de foarte multe ori pacaliti pentru ca n-au gasit sursa cea mai buna, cea mai credibila. Cateodata politica a fost imperfecta, de foarte multe ori a fost imperfecta, si atunci trebuie sa intelegem ca sub atatea presiuni in ultima vreme au reactionat cateodata oarecum nevrotic la anumite zvonuri.

Niciodata nu am fost cred ca atat de agresati ca populatie civila, sa spunem, de atatea evenimente dintr-odata. Ma gandesc la gravitatea lor, faptul ca pentru prima data generatiile noastre care nu au prins razboi, au vazut moartea in fata lor, au vazut ca le mor prieteni, vecini, colegi de serviciu, s-au confruntat direct cu moartea.

Aceasta este o drama care lasa urme si pentru care iti trebie o rezilienta foarte importanta. Apoi a venit razboiul, au venit crize economice in ultima vreme, foarte puternice, care pun probleme privind viitorul tau, si al copiilor tai, au fost crize economice continue, au fost tranzitii in ultimii 30 de ani, si unii oameni au fost bulversati de aceste lucruri.” a declarat oficialul.