Guvernul Romaniei: Noi Masuri Anuntate pentru Sprijinirea Romanilor

Guvernul Romaniei Noi Masuri Anuntate Sprijinirea Romanilor

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial o serie de noi masuri foarte importante pentru sprijinirea romanilor in contextul problemelor create de catre razboiul din Ucraina, si nu numai, aceasta fiind una dintre temele discutiilor care au avut loc astazi in sedinta de Guvern.

“Reducerea poluării, protejarea locurilor de muncă și o finanțare substanțială a proiectelor locale sunt între temele ședinței de astăzi a Guvernului.

Preocupările cetățenilor legate de protejarea mediului primesc răspuns prin adoptarea de către Executiv a unor măsuri ferme de sancționare a incendiilor necontrolate sau abandonarea deșeurilor, investiții în îmbunătățirea calității aerului și în acțiuni de împădurire.

𝟕𝟓% Salariații români din companiile afectate de efectele agresiunii militare vor fi sprijiniți, iar locurile lor de muncă, protejate, prin asigurarea unei indemnizații lunare similară celei plătite în perioada de pandemie, respectiv 75% din salariul de bază.

Investițiile în proiectele locale de extindere și modernizare a rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz vor avea o finanțare mai consistentă. Bugetul Programului multianual 𝐀𝐧𝐠𝐡𝐞𝐥 𝐒𝐚𝐥𝐢𝐠𝐧𝐲 a fost majorat cu 15,5 miliarde lei, ajungând la 65,5 miliarde de lei.”