Virgil Popescu: Deciziile de Ultim Moment Privind Energia si Gazele Naturale

Virgil Popescu Deciziile Ultim Moment Energia Gazele Naturale

Virgil Popescu le transmite romanilor din intreaga tara o informare foarte importanta cu privire la deciziile de ultim moment care au fost luate cu privire la furnizarea gazelor naturale in Romania, iar asta pentru ca se fac investitii masive pentru a asigura in viitor furnizarea la preturi mult mai bune a acestui tip de servicii care acum au ajuns sa fie mult mai scumpe, din pacate.

Virgil Popescu le transmite romanilor faptul ca autoritatile, prin programul Anghel Saligny, au la dispozitie 15.5 miliarde de lei pentru investitii, iar separat se fac si investitii, prin PNRR, pentru dezvoltarea de solutii de energie electrica folosind centrale eoliene, sau parcuri fotovoltaice, scopul fiind de a se crea energie electrica mult mai ieftina pentru toata Romania, iar totul e realizat cu bani europeni.

“Bani pentru extinderea rețelei de gaze naturale! Astăzi am aprobat alături de colegii din Guvern suplimentarea bugetului Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. Din această sumă, 5,5 miliarde lei vor fi alocați pentru finanțarea celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Dar a căror valoare excedează plafonul alocat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, coordonat de MIPE. Vorbim de proiecte mature, a căror documentație este finalizată și urmează să fie încărcate în platforma electronică investitii.mdlpa.ro de reprezentanții primăriilor.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” este unul susținut de PNL, precum și de prim – ministrul Nicolae Ciucă. Susținem în continuare extinderea rețelei gazelor naturale pentru că situația se va stabiliza și, totodată, vom avea gaze din Marea Neagră. Da, ne ținem de cuvânt: gaz românesc în casele românilor!

Mă bucură că există interes pentru a primi finanțare, din PNRR, pentru proiecte de producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de 457.700.000 euro. Astăzi erau 800 de conturi validate pe platforma dedicată. Nu uitați că se pot depune aplicații în perioada 31 martie – 31 mai 2022!”