Ministrul Apararii: Anuntul de Ultima Ora, Decizia in Timpul Razboiului din Ucraina

Ministrul Apararii Anuntul Ultima Ora Decizia Timpul Razboiului Ucraina

Ministrul Apararii a facut astazi un anunt de ultima ora care vizeaza milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca vorbim despre o masura importanta in timpul razboiului de Ucraina, mai exact o intalnire in Turcia cu omologii sai din regiunea Marii Negre pentru a discuta situatia conflictului de la granitele tarii noastre.

Ministrul Apararii s-a aflat in ultima vreme in discutii constante cu omologii sai din toata Europa, in principal din NATO, razboiul din Ucraina fiind in centrul atentiei pentru ca situatia ramane in continuare foart dificila, iar inclusiv NATO se asteapta ca acest conflict sa dureze cateva luni, sau chiar cativa ani, Vladimir Putin avand in continuare intentia de a cuceri toata Ucraina.

“Am participat miercuri, la o videoconferință organizată de Turcia, la nivel ministerial, alături de omologii din Bulgaria, Georgia, Polonia și Ucraina, în vederea discutării situației de securitate din regiunea Mării Negre.

Am prezentat evaluările recente privind situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă, acțiune ce a dus la creșterea amenințărilor din Marea Neagră, inclusiv prin restricționarea libertății de navigație și la apariția unor pericole generate de minele maritime aflate în derivă.

Am condamnat în termeni duri atrocitățile din Bucha și alte orașe ucrainene, menționând că uciderea deliberată a civililor trece dincolo de orice regulă a războiului. Am reafirmat sprijinul României pentru integritatea și suveranitatea Ucrainei și am solicitat retragerea imediată și necondiționată a trupelor Federației Ruse.

Am menționat, cu acest prilej, că România consideră utilizarea diplomației drept o soluție încă viabilă pentru rezolvarea conflictului și am mulțumit, în acest context, Turciei pentru implicarea substanțială în procesul negocierilor de pace.

Nu în ultimul rând, am transmis că România rămâne ferm angajată în oferirea de sprijin umanitar Ucrainei prin gestionarea fluxului de refugiați și prin acordarea de sprijin tuturor cetățenilor ucraineni nevoiți să fugă din calea războiului, dar și prin acțiunile desfășurate în cadrul Hub-ului umanitar de la Suceava. Nu în ultimul rând, am salutat contribuţia Franței la sprijinul umanitar oferit Ucrainei, concretizată în donații substanțiale, donații care au ajuns în Ucraina prin intermediul hub-ului umanitar logistic de la Suceava și am subliniat importanța colaborării dintre România și Franța și pe acest segment.”