Guvernul Romaniei: Noi Masuri Anuntate privind Razboiul din Ucraina

Guvernul Romaniei a anuntat astazi, la inceputul sedintei tinute la Palatul Victoria ca finalizeaza procedurile prin care romanilor care au decis sa gazduiasca cetateni din Ucraina in aceasta perioada sa aiba decontate zilele de cazare, dar si cheltuielile cu hrana, de catre statul roman in perioada urmatoare.

Guvernul Romaniei spune ca suma de 45 de milioane de LEI a fost alocata pentru a le oferi oamenilor bani pentru ceea ce au facut fara sa stie ca vor fi recompensati in vreun fel de catre statul roman, mult cel mai probabil fiind surprinsi ca vor fi oferiti totusi bani de catre stat pentru asa ceva in aceasta perioada.

“Începem ședința de guvern de astăzi pentru că nu am reușit, în ședința de miercuri, să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetățenii români, persoane fizice, pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuie cu cazarea cetățenilor ucraineni.

Prin Hotărârea de Guvern de astăzi am stabilit ca, din Fondul de rezervă al Guvernului, să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetățenii români care găzduiesc cetățeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiți cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi; este reglementată, de asemenea, recuperarea sumelor cheltuite cu hrana. În felul acesta, acoperim întreg pachetul de măsuri pe care l-am asumat la nivelul Guvernului.”