Exercitiile Armatei Romane Continua Simuland Actiuni de Politia Aeriana

Exercitiile Armatei Romane Continua Simuland Actiuni Politia Aeriana

Armata Romania isi continua in aceasta perioada exercitiile pentru a avea militarii pregatiti pentru orice fel de situatii, mai ales ca la granitele tarii noastre inca este in plina desfasurare in razboi care pare a fi foarte departe de final, si care inca ingrijoreaza foarte multa lume.

Armata Romana desfasoara exercitii mixte, atat cu soldatii proprii, cat si soldatii altor armate ale NATO, iar dupa cum s-a prezentat situatia in ultima perioada, este foarte posibil ca ele sa continue.

“Exercițiu demonstrativ de poliție aeriană. Pasionații de aviație militară, și nu numai, au ocazia să vadă niște cadre fotografice rare, care arată modul în care militarii NATO se instruiesc pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită.

Mai exact, momentele au fost surprinse la exercițiul de interceptare desfășurat cu ocazia ceremoniei de certificare a detașamentului britanic, dislocat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită. La activitate au luat parte aeronave de tip Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice🇺🇬🇬🇧 și Forțelor Aeriene Italiene 🇮🇹, aeronave C-27 J Spartan și F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Detașamentul britanic a preluat de la militarii italieni responsabilitatea misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru următoarele patru luni, fiind prezenți pentru a patra oară la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, după rotațiile executate în 2017, 2018 și 2021, de unde vor asigura vigilența aeriană alături de militarii români.

Exerciţii de antrenament în teren în mediul urban.

Militarii Batalionului 22 Infanterie “Romanați” alături de aliații francezi, au desfășurat exerciții de antrenament în teren specifice mediului urban. Lupta în mediul urban este caracterizată de o dificultate ridicată deoarece principala caracteristică a acestor zone este dată de prezența numeroaselor construcții și a populației civile.”