DACIA DISTRUGE Volkswagen, Realizarea Impresionanta in Romania

DACIA DISTRUGE Volkswagen Realizarea Impresionanta Romania

DACIA este una dintre cele mai mari companii romanesti in momentul de fata, masinile pe care le produce vanzandu-se un sute de mii de exemplare anual in diverse tari de pe glob, iar succesul acestora depaseste si Volkswagen, in anumite segmente in Romania. Mai exact, DACIA ramane in continuare cu mult peste Volkswagen la vanzarile de masini electrice in Romania, ceva ce poate ca putini se asteptau sa vada in tara noastra acum.

DACIA a lansat anul trecut modelul Spring, prima sa masina 100% electrica, asta desigur dupa ce Volkswagen a adus pe piata modele electrice si hibrid, dar cu toate acestea, are succes mult mai mare cu modelul pe care il comercializeaza. Da, DACIA are o masina mai ieftina decat cele ale Volkswagen, insa si cu mult mai putine beneficii pentru clienti, dar cu toate acestea, romanii aleg ceea ce este mai ieftin, si in numar chiar mare.

DACIA DISTRUGE Volkswagen, Realizarea Impresionanta in Romania

DACIA a reusit in 2022 sa inmatriculeze 952 de modele Spring pe piata din Romania, ast ain timp ce Volkswagen a reusit sa inmatriculeze doar 203 masini electrice, si inca 47 de modele hibrid, cu mult sub ceea ce reuseste DACIA. Practic, DACIA a inmatriculat in 2022 de aproape 4 ori mai multe masini electrice(inclusiv hibrid) in comparatie cu cei de la Volkswagen, iar chiar daca diferentele intre ceea ce vand brand-urile sunt mari, impactul la o prima vedere e si mai mare.

DACIA, cu aceasta realizare, dovedeste inca o data faptul ca inclusiv cand vine vorba despre masini electrice, in Romania conteaza mai mult pretul decat ceea ce ofera per total masina, iar Volkswagen nu este singurul brand mare care resimte asta. Inclusiv Hyundai, Skoda, Peugeot, sau Fiat, au vanzari infime fata de DACIA, si mult mai mici decat cele ale Volkswagen, iar asta sugereaza ca masinile electrice ieftine vor avea succes mai mare in viitor in Romania.

DACIA va mai lansa modele hibride si electrice de masini in viitorul apropiat, Jogger fiind cel mai recent model hibrid, dar vor veni si altele, iar Volkswagen, si ceilalti producatori de pe piata, vor avea probleme in a tine pasul cu preturile practicate de catre compania romaneasca.