Ministrul Apararii: Notificarea de Ultim Moment privind Rusia, Decizia pentru Romania

Ministrul Apararii transmite o extrem de serioasa notificare pentru milioanele de romani din toata tara cu privire la Rusia, iar asta deoarece el ne dezvaluie faptul ca in ultima perioada avioanele rusesti s-au apripiat mult de spatiul aerian al tarii pentru a testa vigilenta fortelor de politie aeriana.

Ministrul Apararii spune deasemenea ca in Romania vor mai ajunge peste 1.000 de militari din cadrul NATO pentru a intari forta care exista in tara noastra, astfel ca in total vor fi peste 5.000 de soldati ai aliantei in tara noastra pentru a asigura siguranta granitelor terestre si aeriene.

“Este posibil ca in viitor sa ajunga la noi acele mine ramase in deriva, iesite de sub control din lanturile cu care a fost minat litoralul Marii Negre, iar aici avem si forte italiene, turcesti, avem si noi 3 vase si elicoptere cu care supravegheam aceasta zona in care ar putea sa apara.

Asemenea incidente aflate la limita unui contact au fost si inaintea inceputului acestui conflict, erau destul de dese si in aceasta toamna, si acum se mai intampla, insa nu au dus la incidente, si au fost tratate de catre noi, de catre NATO, cu pragmatism, si nu s-a intampalt niciun incident, insa asta arata incrcari ale Rusiei de a verifica forta de reactie a NATO din aceasta zona.

Suntem pregatiti, si daca au vrut sa verifice asta, au vazut ca politia aeriana multi nationala din aceasta zona, vorbeam si despre cele trei portavioane care se afla in Marea Mediterana, si care sunt pregatite sa raspunda unui posibil atac, au avut ce vedea, au vazut ca suntem pregatiti si probabil de aceea n-au avut urmari aceste intalniri aeriene.

In acest moment in Romania sunt 3.936 de militari straini. Evident ca urmeaza ca in foarte scurt timp, nu stim exact insa pentru ca nu s-au facut toate preparativele, dar sigur ca ne pregatim sa vina si acel battlegroup din cele 4 stabilite la summitul NATO din 24 martie, si vom avea inca 1.000 de soldati in care Franta este natiune cadru.

Avem deja discutii cu colegi de-ai nostri, prieteni din NATO, avem contacte si cu alte tari care ne-au raspuns foarte repede, si vom avea in jur de 5.000 de soldati straini pe teritoriul nostru. Acestia se adauga fortelor armate romane, pentru ca zilnic ei ajung sa faca antrenamente cu soldatii nostri.”