LUNA: ANOMALIILE care au Uimit Cercetatorii din Intreaga Lume

LUNA ANOMALIILE Uimit Cercetatorii Intreaga Lume

LUNA este cel mai apropiat obiect cosmic in raport cu Pamantul, iar oamenii de stiinta incearca in mod constant sa-I descopere cat mai multe dintre secrete, insa o descoperire incredibila i-a cam lasat pe oamenii de stiinta cu multe semne de intrebare. Cand au descoperit apa pe suprafata de pe luna in anul 2018, oamenii de stiinta au au ramas cu multe semne de intrebare in legatura cu morivele din cauza carora aceasta nu a fost dezintegrata de-a lungul a milioane de ani.

LUNA are gheata in cratere adanci care sunt ferite de lumina soarelui, insa vanturile solare ar fi trebuit sa faca gheata disparuta de foarte multa vreme de pe suprafata satelitului natural al Pamantului, insa acest lucru nu s-a intamplat. LUNA nu mai are un camp magnetic de foarte multa vreme, insa oamenii de stiinta au descoperit ceea ce ei numesc a fi anomalii magnetice, iar acestea ar fi protejat gheata de pe suprafata corpului cosmic.

LUNA: ANOMALIILE care au Uimit Cercetatorii din Intreaga Lume

LUNA are in anumite zone ale polului sud campuri magnetice mici care protejeaza gheata care se afla pe suprafata, ele fiind detectate initial in anii 1970, iar de atunci se credea ca sunt “ramasitele” campului magnetic pe care l-a avut satelitul Pamantului. Noi analize ale polului sud al lunii arata ca aceste zone cu animalii magnetice se suprapun cu zonele in care exista gheata pe suprafata, astfel ca oamenii de stiinta sunt convinsi ca exista o legatura intre ele.

“Aceste anomalii pot devia vântul solar. Credem că ar putea fi destul de semnificative în protejarea regiunilor permanent umbrite.”

LUNA ar avea gheata din acele zone protejata impotriva vanturilor solare de catre anomaliile magnetice, nu mai putin de 12 regiuni de pe suprafata sa avand zone de acest gen, ceea ce a fost o mare surpriza pentru cercetatori. Puterea acestor anomalii magnetice de pe luna este foarte mica, daca o comparam cu cea a campului magnetic al Pamantului, dar se pare ca este suficienta pentru a proteja acele zone de vanturile solare care lovesc satelitul Pamantului.

LUNA inca are foarte multe secrete nedeslusite, iar aceste anomalii magnetice intra in aceasta categorie, pentru ca dupa decenii, peste decenii, de analiza a satelitului Pamantului, inca nu se stie ce anume le-a generat, si le mentine active.