Ministrul Apararii: Hotararile de Ultim Moment, Milioane de Romani Informati

Ministrul Apararii a dezvaluit in mod oficial o serie de hotarari de ultim moment foarte importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in curand va fi publicata si noua lege privind incorporarea, iar prin ea se va incerca crearea unei rezerve de voluntari instruiti.

Ministrul Apararii spune deasemenea ca romanii nu trebuie sa se teama, deoarece in caz de conflict armat nu vor fi trimisi pe front oamenii care nu au pregatirea necesara, ceva ce este normal, pana la urma, iar totul va fi transpus in noua lege.

“Niciodata nu o sa incorporez, indiferent de situatie, pe cineva care nu a facut serviciul militar, sau nu are in acest moment pregatire militara de vreun fel. Oamenii trebuie sa stea linistiti deoarece nu poate fi trimis cineva pe front. Evident ca elementele care tin de noile categorii de varsta pentru incorporabili, si pentru mobilizare vor fi discutate in legea trimisa la Parlament.

Cred ca trebuie regandit acest lucru, avem nevoie de o rezerva activa de calitate. In momentul acesta vrem sa si platim in zona voluntarilor, am creat si conditii foarte bune pentru cei care accepta sa vina in acest domeniu, si cred ca va fi un element foarte important pentru tinerii din Romania.

Avem reactii foarte bune pe TikTok, pe site-urile noastre, pe Facebook, de la tine care vor sa faca stagiul militar voluntar. Aceasta este o lege pe care am accelerat-o in acest moment pentru ca era o idee pe care o aveam in grafic. Vom lansa aceasta lege luna viitoare, deci incercam prin mijloacele voluntariatului, dar si prin optimizarea legii mobilizarii sa aducem la zi rezerva activa in caz de conflict.

Noi am modificat si sumele, si conditiile. In vechea lege totul a fost facut oarecum restrictiv, fara a testa populatia, acum am venit si cu banii, si am eliminat o serie de restrictii. Restrictia de a nu pleca in strainatate, acum nu putem cere acest lucru, sigur ca obligatia unui rezervist este de a anunta cand pleaca, pentru a sti unde poate fi gasit.

Pregatirea dureaza 3 – 4 luni maxim, nu se va face concentrat, ci pe mai multe bucati. In timpul acela oamenii sunt platiti, se va lua o suma in functie de grad, poate sa se ia si o suma de 3000 de LEI, si este cred o suma importanta.”