SUA Trimite Vehicule Blindate, Elicoptere, Sisteme de Artilerie in Ucraina

SUA Trimite Vehicule Blindate Elicoptere Sisteme Artilerie Ucraina

SUA pare sa isi schimbe intr-o buna masura strategia vis-a-vis de oferirea de ajutor pentru Ucraina, astfel ca a anuntat in mod oficial trimiterea a 200 de transportoare boindate M113, 11 elicoptere Mi-17, 18 sisteme de artilerie, 300 de drone kamikaze Switchblade, si 500 de rachete Javelin, in cadrul unui pachet de asistenta in valoare de 800 de milioane de dolari.

SUA a alocat pana acum multe miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina in lupta pe care o duce impotriva Ucrainei, iar dupa cum arata lucrurile nu este exclus sa mai aloce multe altele pentru a se asigura de faptul ca exista suficient ajutor pentru ca armata ucraineana sa faca fata atacurilor Rusiei.

“Tocmai am vorbit cu președintele Zelensky și i-am spus că administrația mea autorizează o sumă suplimentară de 800 de milioane de dolari în arme, muniții și alte asistențe de securitate pentru Ucraina. Armata ucraineană a folosit armele pe care le oferim cu un efect devastator. Pe măsură ce Rusia se pregătește să-și intensifice atacul în regiunea Donbas, Statele Unite vor continua să ofere Ucrainei capabilitățile de a se apăra.

Acest nou pachet de asistență va conține multe dintre sistemele de arme extrem de eficiente pe care le-am furnizat deja și noi capabilități adaptate asaltului mai larg pe care ne așteptăm ca Rusia să îl lanseze în estul Ucrainei. Aceste noi capabilități includ sisteme de artilerie, runde de artilerie și transportoare blindate de personal. De asemenea, am aprobat transferul de elicoptere suplimentare. În plus, continuăm să facilităm transferul de capabilități semnificative de la aliații și partenerii noștri din întreaga lume.”