Andrei Baciu: Mesajul de Ultim Moment pentru Milioane de Romani din Tara

Andrei Baciu a vorbit pentru milioane de romani din intreaga tara despre o serie de masuri care trebuie luate in toata Romania si nu doar de catre autoritati, ci inclusiv de catre oameni, pentru a se face schimbari profunde in societate si sistemul medical, pentru a-l apropia de performantele celor din Uniunea Europeana.

Andrei Baciu spune ca shimbarile vin doar daca toat alumea actioneaza in tandem pentru ca ele sa fie facute, fara ajutorul populatiei procesul fiind imposibil, mai ales daca nu se respecta si regulile care sunt gandite pentru ca totul sa functioneze, asa cum a fost pana acum in pandemie.

“Tot acest proces de modernizare, progresul in sine, trebuie sa punem cu totii, este o responsabilitate a tuturor celor care traim in Romania, este o responsabilitate a tuturor celor care vrem sa traim mai bine, sa fie aici acea tara ca afara. Nu este responsabilitatea unui singur individ care ocupa astazi o functie, si nu a facut aia, aia, aia, haide sa tabaram pe el.

Da, se pot face lucruri mai bine, insa e nevoie si de aceasta mentalitate colectiva, de a face pasi, de a avea rabdare si intelegere, si sa fim realisti cu asteptarile pe care le avem, pentru ca altfel vom avea frustrari, si vom avea o parte intreaga de sentimente negative, si vom simti nevoia sa le revarsam in exterior, catre cineva.

Trebuie sa vedem lucruri concrete pe care le putem face. Societatea civila, comunitatea romaneasca si-a facut partea ei, exista o solicitare, si o cerere semnificativa cu privire la acest subiect. Se fac demersuri in acest sens, insa e o munca in echipa pana la urma, tragem cu totii pentru un bine comun.

Cand vine vorba despre lucruri noi, si reguli noi care iti schimba viata, iti schimba rutina zilnica, nimeni nu vrea acest lucru, noi ne dorim sa avem o viata cat mai confortabila. E o zona de confort in care ne convine, in care ne simtim foarte bine, si pe care nu vrem sa o depasim daca nu este nevoie.

Odata cu sosirea acestei situatii de sanatate publica, cu aparitia acestui virus, pentru a proteja vietile a cat mai multor oameni, s-au identificat cateva lucruri care ii protejeaza si pe cei cu risc suplimentar, pana la aparitia unei solutii medicamentoase – farmaceutice. Aici am vazut ca este esential sa functioneze lucrurile dupa reguli intelese de oricine.”