Ministrul Educatiei: Importante Masuri de Ultim Moment, Toate Scolile fac Schimbari

Ministrul Educatiei Importante Masuri Ultim Moment Toate Scolile Schimbari

Ministrul Educatiei a anuntat o serie de foarte importante schimbari de ultim moment care vor fi facute pentru toate scolilele din Romania si milioane de elevi din toata tara, iar asta pentru ca pana la final de 2023 va fi cunoscuta modalitatea de incheiere a mediilor elevilor din scoli.

Ministrul Educatiei spune deasemenea ca rezultatele simularilor pentru Bacalaureat au dovedit faptul ca perioada de predare online s-a dovedit a fi una foarte deficitara, rezultatele obtinute de catre elevi fiind extrem de proaste, asa ca se cauta solutii pentru aceasta problema.

“Pana la finalul lunii aprilie va fi cunoscuta si modalitatea de incheiere a mediilor, pentru ca acesta este singurul element ramas in suspans. Avem materiale oferite de catre specialisti in stiintele educatiei, gasim numitorul comun, lansam in dezbatere publica, si pana la finele lunii aprilie va fi modificat ROFUIP pentru anul viitor.

In acest fel, toti cei care vor avea curiozitatea sa afle cum vor fi incheiate mediile, vor afla acest lucru. Ce pot sa va spun este ca nu vor fi sub nicio forma 5 teze in loc de 2 teze. Nu, am sustinut ideea renuntarii la obligativitatea tezelor semestriale, astfel ca un profesor care va dori sa verifice cunostintele acumulate, si competentele, va avea deplina libertate sa o faca in scris, sau altfel.

O prima concluzie pe care mi-au spus-o deja este ca rezultatele sunt foarte slabe, spre exemplu la Bacalaureat pentru clasa a 11-a si semestru 2 din clasa a 10-a. Intamplator, sau nu, rezultatele slabe pentru acesti itemi, chiar daca materia a fost, sa spunem periata, a fost simplificata pentru aceasta perioada, confirma faptul ca educatia online a fost departe de a-si atinge scopul.

Rezultatele slabe se suprapun peste perioada de predare online. Este o prima concluzie pe care colegii mei, care s-au uitat atent pe rezultatele la simulare in aceasta perioada, de cand au fost sustinute, si pana anuntam rezultatele, au desprins-o cu foarte multa claritat.

Imi pare rau, dar este foarte clar o ineficienta a predarii online, in conditiile in care nu intrunim toate elementele. Avand aceste preocupari, pregatindu-ma pentru o intalnire care are ca obiectiv sprijinul pe care Romania il acorda din perspectiva educatiei refugiatilor ucrainieni, vom lansa in dezbatere publica si strategia pentru educatie financiara.” a declarat reprezentantul Guvernului.