Raed Arafat: Detalii despre Numarul de Ambulante SMURD din Bucuresti

Raed Arafat Detalii Numarul Ambulante SMURD Bucuresti

Raed Arafat le vorbeste locuitorilor din Bucuresti despre numarul de ambulante SMURD care sunt active in fiecare tura, impreuna cu 4 – 6 motociclete, dar si cum functioneaza serviciul de urgenta intr-o capitala cu peste 2 milioane de locuitori.

“La Bucuresti SMURD are in tura 40 de ambulante de prim ajutor, 4-6 motociclete si 7 ambulante de terapie intensiva mobila din care unu destinata nou-nascutilor aflati in stare critica.

Medicii si asistentii de pe ambulantele de terapie intensiva mobila provin in principal de la UPU-SMURD Bucuresti din cadrul Spitalului Floreasca. Ambulantele de terapie intensiva mobila pozitionate la Spitalul Universitar si la Spitalul Bagdasar, sunt deservite de medici si asistenti din cadrul unitatilor de primiri urgente ale celor doua spitale.

Totodata, UPU-SMURD Bucuresti asigura medici si asistenti pentru elicopterul si avionul aflate in dotarea IGAv.

Nu e de uitat ca pe fiecare ambulanta de terapie intensiva exista si doi paramedici pompieri asigurati de ISU B-IF iar pe elicopter si avion pilotii sunt asigurati de Inspectorstul General de Aviatie din cadrul MAI.

Toate aceste structuri se afla sub coordonarea integrata a DSU impreuna si cu Serviciul de Ambulanta si cu echipajele de descarcerare si de stingere incendii, cu care lucreaza pe teren, astfel incat sa se asigure un raspuns integrat la situatiile de urgenta indiferent de natura lor!”

author avatar
Redactia iDevice.ro