DACIA: Noi PROBLEME Foarte Serioase Anuntate, Ce se Intampla cu Masinile

DACIA Noi PROBLEME Serioase Anuntate Intampla Masinile

DACIA, una dintre cele mai mari companii romanesti, se confrunta, si se va confrunta, cu probleme majore in ceea ce priveste masinile pe care le fabrica pentru clientii din Europa, dar si multe alte zone de pe glob, iar asta din cauza penurmiei de semiconductori. Din pacate, in ciuda optimismului celor de la Renault de la inceputul acestui an, se pare ca in realitate criza semiconductorilor ar urma sa se prelungeasca pana in 2023, iar DACIA este, si va fi, sever afectata.

DACIA a oprit deja productia in uzina sa de la Mioveni in repetate randuri doar in cursul anului 2022, iar aceste intreruperi nu se vor opri prea curand pentru ca binecunoscuta criza de semiconductori este dublata de razboiul din Ucraina. La toate acestea se adauga si pandemia de Coronavirus, care a blocat orasul Shanghai, care intarzie livrarile unor marfuri extrem de importante catre intreaga lume, iar DACIA are nevoie de destule lucruri din China.

DACIA: Noi PROBLEME Foarte Serioase Anuntate, Ce se Intampla cu Masinile

DACIA a pierdut destul de mult in 2021 din cauza imposibilitatii de a fabrica un numar mare de masini pentru care nu a avut suficiente componente, iar companai spera ca in 2022 lucrurile sa revina la nu oarecare normal, dar situatia e foarte departe de asta. Inclusiv cei de la Renault au recunoscut in mod oficial ca problemele se adancesc, si ca in urmatoarele luni e improbabil sa fie rezolvate situatiile de pana acum, iar DACIA singura nupoate face nimic in acest sens.

DACIA depune toate eforturile posibile pentru a fabrica un numar cat mai mare de automobile pentru a acoperi comenzile care exista in momentul de fata, insa inca livreaza masinile la cateva luni dupa ce acestea au fost comandate de catre clienti. E greu de spus in ce masura DACIA si Renault vor reusi sa rezolve aceasta situatie foarte complicata, insa dupa cum se defasoara lucrurile, par sa fie sanse foarte mici sa vedem o revenire la normal a lucrurilor.

DACIA ramane totusi unul dintre principalii producatori de automobile din Europa, cu modele care au foarte mare succes, insa ramane de vazut pentru cat timp va reusi sa mai mentina acest ritm, avand in vedere problemele actuale.