Andrei Baciu: Avertizare de Ultima Ora care Afecteaza Milioane de Romani

Andrei Baciu a emis o avertizare extrem de importanta de ultima ora care vizeaza milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca le vorbeste tuturor oamenilor in legatura cu dezinformarea care este raspandita in fara niciun fel de control pe retelele de socializare, si nu numai.

Andrei Baciu le spune romanilor sa nu isi mai ia informatiile medicale de pe Facebook, sau de pe alte retele de socializare, si sa aiba mai multa incredere in profesionistii in sanatate care le vor binele, iar asta pentru ca e important sa se increada in oamenii care le vor binele.

“Trebuie sa interpretam nevoia noastra de a creste gradul de acces la informatie in general catre cunostinte medicale, catre cunostinte de preventie, tinand cont si de impactul pe care il are social media. Lumea se informeaza mult mai mult din online, si atunci noi trebuie sa contrabalansam toata aceasta situatie prin actiuni concrete care sa aiba impact asupra oamenilor.

Chestiuni care tin de administratie centrala, de administratie locala, dar la fel de important, chestiuni care tin de partea de informatie. Oamenii obisnuiti care au luat decizia cu privire la vaccinare, sau cu privire la comportamentul in legatura cu SARS-CoV-2, au luat intotdeauna decizia, indiferent de natura ei, pentru prezervarea sanatatii proprii individuale.

Daca au luat decizia sa nu se vaccineze, au luat decizia pe baza informatiilor pe care le aveau, evident informatii neadevarate, care nu aveau un fundament stiintific, care au facut ca decizia sa fie una in care sa nu se vaccineze, pentru ca asa consider eu ca este mai bine pentru mine.

Acesta este mecanismul fundamental pentru luarea acestei decizii. De ce s-a ajuns la acest punct ? Pentru ca informatiile false, neadevarate, lipsite de argumente stiintifice, de multe ori informatii dintr-un spectru rational, nu dintr-un registru informational, aceste aau fost cele care au prevalat, si care au definit aceasta cumpana si luarea deciziei.

Nu au fost baza informatiile care sa vina dintr-o educatie medicala, asa generala cu privire la aspectele de sanatare, in care vaccinarea, pentru ca ea joaca un rol esential in activitatea de preventie, sa fie lucruri care sa fie cunoscute. Aici Romania a avut o problema chiar inainte de pandemie, sunt multe comunitati si localitati in care exista probleme cu accesul la vaccinare. Oamenii nu vor sa o faca, din mai multe motive, chiar daca au fost diverse campanii in ultimii ani.”