Ministrul Apararii: Informari de Ultima Ora privind Situatia Razboiului din Ucraina

Ministrul Apararii dezvaluie o extrem de importanta informatie privind o serie de anunturi care au speriat foarte multi romani in ultimele zile, iar asta deoarece au fost distribuite date conform carora pe nava ruseasca Moskva s-ar fi aflat si focoase nucleare in momentul in care a fost scufundata.

Ministrul Apararii spune ca aceasta informatie nu a fost confirmata pana in momentul de fata de catre niciunul dintre serviciile secrete vestice, nici macar NATO, deci e improbabil ca focoase nucleare sa fi existat pe aceasta nava in momentul in care a fost scufundata de catre armata Ucrainei.

“Nu este o informatie care sa fie confirmate, iar ucrainienii au spus-o acum cateva zile. Nu s-au mai adus probe, s-a vazut ca a revenit aceasta informatie public, mult mai masiv, dar nu exista informatii exacte cu privire la existenta unor focoase nucleare pe nava Moskva, acum scufundata.

In timpul razboiului apar informatii din ambele parti care de cele mai multe ori nu pot fi confirmate, asa incat nu a fost luata aceasta informatie ca fiind o amenintare fara dovezi. Daca aceasta informatie ar putea avea minim probe, pentru ca aceste lucruri se pot verifica, e vorba despre “vedeta marinei rusesti din Marea Neagra”.

Lumea cam stie, cei din domeniul militar, strategic, cam stiu ceea ce contin in acest moment aceste nave, iar daca nu s-au alertat expertii, specialistii NATO, inseamna ca aceasta informatie este doar una de presa. Se monitorizeaza inclusiv din satelit, destul de exact, nu cred ca exista un pericol, pentru ca informatia din zona serviciilor secrete circula inca de atunci, insa fara a fi confirmata.

Cea mai importanta capabilitate importanta din Marea Neagra era tocmai portavionul pe care Rusia l-a pierdut. Mai exista in Marea Negra, si Marea Azov, aceste capabilitati. Din perspectiva aceasta, nu cred ca exista pentru zona noastra, si zona NATO, vreo ingrijorare.

Aceste capabilitati care au venit in Marea Neagra sunt, in general, si au fost folosite, pana in acest moment, pentru lansarea de rachete pe teritoriul ucrainean, s-a tras in Mariupol, si in alte orase. Nu mai exista pentru marina rusa aceste capacitati, din datele pe care le avem noi si NATO, cea mai mare parte a rachetelor din rezerva Rusiei au fost trase, iar productia a fost oprita din cauza embargo-ului.”