Ministrul Educatiei: Anuntul Important pentru o Reforma Reala in Toate Scolile

Ministrul Educatiei Anuntul Important Reforma Reala Toate Scolile

Ministrul Educatiei a vorbit intr-un anunt extrem de important despre o reforma reala pentru sistemul de invatamant din Romania, una care ar urma sa implice toate scolile din tara, iar asta pentru ca a fost gandita si o platforma care implica o colaborare intre societatea civila si stat pentru imbunatatirea sistemului de invatamant.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce presupune aceasta colaborare extrem de importanta pentru viitorul invatamantului din Romania, iar astapnetu ca reforma reala poate veni doar daca statul colaboreaza cu societatea civila pentru a gandi strategii pe termen lung cu impact major si pozitiv pentru unitatile de invatamant din Romania.

“Cele 10 teme-cheie pentru sistemul de românesc de educație, lansate în discuție «O voce pentru educaţie» , se regăsesc în România Educată și sunt prioritar în atenția noastră, la Ministerul Educației. Întâlnirea de lucru pe care ați organizat-o dezvoltă premisele unui parteneriat puternic.

Am avut alături reprezentanți ai unor companii și organizații de business care împreună înseamnă peste 50% din PIB-ul României, precum și ai unor ONG-uri remarcabile in domeniul educației, alături de reprezentanți ai elevilor si părinților. Consider această întâlnire ca fiind un adevărat moment de referință în România.

Este o nevoie imensă pentru o asemenea colaborare care, pe lângă entuziasmul întâlnirii directe, promite și efecte pe termen lung, deoarece efectele oricărei măsuri în educație trebuie gândite pe termen mediu și lung, așa cum sunt gândite, de exemplu, efectele Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar, pentru care multe din organizațiile prezente la această întâlnire și-au exprimat sprijinul.

Unele contribuind deja la implementarea lui în relație directă cu școlile participante. Invit organizațiile non-guvernamentale să ne fie alături în continuare, pentru că ne dorim ca primele efecte de reducere a abandonului sa fie vizibile încă din anul 2024.

Acest tip de colaborare transparentă, în care fiecare își aduce contribuția la realizarea unui scop comun și se sprijină reciproc, este absolut necesară și simt că asistăm la o reală aliniere a tuturor sectoarelor în spatele reformei bazate pe viziunea programului România Educată.”