Decizia RADICALA a Netflix care va ALUNGA si mai Multa Lume

Decizia RADICALA Netflix ALUNGA Multa Lume

Netflix a trecut in ultima saptamana printr-o serie de probleme majore generate de pierderea a sute de mii de abonati, in locul atragerii catorva milioane, asa cum facea pana acum, iar asta forteaza compania sa se gandeasca la masuri radicale. Una dintre ele a fost dezvaluita inca de acum cateva saptamani de zile, atunci cand ni s-a spus ca Netflix testeaza un sistem care impiedica folosirea unui cont de catre mai multe persoane din case diferite, si va cere bani pentru asta.

Lasata fara solutii din cauza faptului ca numarul de abonati a inceput sa scada, si pentru ca pierde miliarde de dolari anual din cauza acestor practici, Netflix pare sa recurga la masuri radicale doar pentru a putea continua sa produca filme si seriale. Presa din SUA spune ca in ideea de a continua sa genereze mai multi bani de pe urma abonatilor pe care ii are, compania care detine platforma de streaming video la cerere va recurge la masura impiedicarii utilizarii conturilor de oameni care ar trebui sa plateasca pentru acces.

Decizia RADICALA a Netflix care va ALUNGA si mai Multa Lume

Se estimeaza ca exista cel putin cativa zeci de milioane de oameni la nivel global care profita de faptul ca in momentul de fata nu exista o asemenea restrictie, si ca nu sunt obligati sa plateasca vreun ban pentru a vedea filmele si serialele din platforma. Analistii americani au calculat acum nu foarte mult timp cam cati bani pierde Netflix de pe urma acestui “gol” al politicii sale, iar lucrurile par acum sa fie regandite de catre americani.

Netflix va supara multa lume cand va incepe sa impuna aceasta masura, si desigur ca totul va incepe cu cei care sunt direct afectati de catre ea, adica persoanele care folosesc conturile altora pentru a vedea filmele si serialele din platforma. Desigur ca unii vor renunta complet la platforma in favoarea celor care inca nu impun vreo masura de acest gen, insa la un moment dat atat HBO Max, cat si Disney+ vor face asta, desi asta nu se va intampla prea curand.

E greu de spus cand anume nu vom mai putea folosi conturile Netflix ale altor persoane pentru a vedea filmele si serialele din platforma, sau cand le vom mai putea oferi persoanelor dragi, sau prietenilor, acces la ea, dar e bine sa avem posibilitatea in vedere.