Ministrul Dincu: Anuntul Important de Informare privitor la Razboiul din Ucraina

Ministrul Dincu Anuntul Important Informare Razboiul Ucraina

Ministrul Dincu transmite o informare foarte importanta pentru toata Romania in contextul razboiului din Ucraina, iar asta deoarece in cursul ultimelor zile a avut o serie de discutii importante, initial cu omogolul sau din SUA, cu care a discutat despre securitatea in zona Marii Negre, dar si trupele americane din Romania.

Ministrul Dincu a avut ieri o intreveder in Romania si cu ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, cu el discutand despre ajutorul pe care tara noastra il ofera tarii sale, despre problemele de securitate care exista in regiune, insa cel mai probabil si despre refugiatii care au ajuns in tara noastra.

 “M-am întâlnit, astăzi, la sediul Ministerului Apararii Nationale, cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba , aflat in vizită oficială în România. Am discutat despre situația de securitate determinată de războiul declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei în data de 24 februarie și am trecut in revista ultimele evolutii ale acesteia.

Am condamnat atrocitățile comise in Bucha și alte orașe ucrainene și am subliniat importanța ca responsabilii pentru aceste crime de război să fie trași la răspundere în conformitate cu dreptul internațional umanitar.  Am transmis solidaritatea românilor cu poporul ucrainean şi susținerea totală şi necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în granițele recunoscute la nivel internațional.

Am prezentat ministrului Kuleba eforturile autoritatilor române cu privire la gestionarea management- ului fluxului de refugiati si actiunile umanitare aflate in derulare, un element important fiind operaționalizarea, la Suceava, a hubului umanitar, un centru logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina.  Sprijinul României pentru cetățenii ucraineni este unul susținut și l-am asigurat pe ministrul Kuleba că acesta va continua.

Discuția noastră a inclus subiecte de actualitate pentru cooperarea dintre România și SUA, dar a avut în centrul ei evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina şi eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic. Nu în ultimul rând am vorbit în detaliu despre stadiul şi operaționalizarea grupului de luptă aliat din România.

Am mulțumit SUA pentru angajamentul și contribuția consistentă pe care o au în vederea asigurării securității flancului estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre; repoziționarea Batalionului Stryker, dislocarea unor aeronave F-16 și F-18 pentru consolidarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită în România, fiind doar câteva exemple concrete ale solidității relației transatlantice.”