DNSC: Avertizare privind SMS-uri Malitioase in Perioada Pastelui

DNSC Avertizare privind SMS-uri Malitioase in Perioada Pastelui

DNSC ii alerteaza pe romanii din intreaga tara in legatura cu o noua campanie de tip phishing care este in plina desfasurare in aceasta perioada a Pastelui, scopul sau fiind de a extrage cat mai multe informatii de la victime, in special cele privitoare la conturi bancare, si nu doar atat.

DNSC ne vorbeste mai jos despre cum ne putem proteja de problemele de acest gen in aceasta perioada, si este important de stiut ce ar trebui sa facem pentru a fi in siguranta, si a nu avea datele foarte importante furate.

“Echipa Directoratului vă urează sărbători fericite și îndeamnă la atenție în ceea ce privește mesajele primite în aceste zile! Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute.

Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise.

Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubiose.”